De ce este minunat sa fii parinte de fata

| | Actualizat: 2018-02-12 00:00:00

1. Puteti vorbi despre orice

Ca mama de fata esti norocoasa pentru ca vei putea vorbi despre orice cu fiica ta, bineinteles avand subiecte de discutie adecvate varstei ei. O sa aveti si discutii serioase, dar si vorbarie ca intre fete, cand o sa va distrati de minune. Discutiile despre baieti cu fiica ta adolescenta vor fi unele dintre cele mai haioase.

2. Hainutele pentru fetite, minunate!

Nu ca hainutele pentru bebelusii baietei nu sunt frumoase, dar cele pentru fetite sunt parca mai dragalase, au un farmec aparte. O rochita roz, ca de printesa, iti va topi, pur si simplu, inima! Iar pentru atunci cand va creste mai mare se vor gasi o sumedenie de accesorii, de la cele pentru par, pana la cercei si bratari, accesorii care sunt atat de frumoase! O sa le alegi pe cele mai frumoase pentru printesa ta, iar pe multe dintre ele poti sa le porti si tu. Chiar puteti sa va asortati!

3. Veti face schimb de haine

O sa vina vremea cand tu si fiica ta o sa puteti sa va imprumutati hainele una alteia. Mai intai fiica ta o sa isi doreasca sa dea iama in dulapul tau cu haine, dupa care o sa incepi sa descoperi si tu in dulapul ei piese vestimentare pe care o sa doresti sa le imprumuti.

4. O sa o intelegi

Pentru ca si tu, la randul tau, ai trecut prin toate etapele vietii prin care va trece si ea o sa o intelegi si o sa o pregatesti pentru asta. O sa fii langa ea sa o incurajezi la primul examen, o sa ii impartasesti bucuria cand va simti fiorii primei iubiri, o sa o consolezi si o sa ii oferi alinare cand va suferi pentru prima data din dragoste.

5. O vei invata sa aiba un cuvant de spus

In aceste vremuri, in care femeile sunt la egalitate cu barbatii, este minunat sa iti poti creste fiica in asa fem incat sa o inveti sa fie o luptatoare, sa aiba personalitate, sa creada in ideile ei, sa fie corecta si sa lupte pentru idealurile ei. Trebuie sa invete sa isi apere ideile, sa ia atitudine atunci cand i se face o nedreptate.

6. O sa iti fie mereu aproape

Fiica ta te va "simti" atunci cand iti este rau sau cand esti suparata si va fi intotdeauna langa tine. Vei sti asta din privirea calda pe care ti-o va da, din pupicul dulce pe obraz sau din imbratisarea ei stransa. Vei sti lucrul acesta cand te va lua in brate cu toata dragostea de care este capabila si iti va spune "Mami, te iubesc! Totul va fi bine!". La fel si mamele, sunt intotdeauna langa fiicele lor.

7. Va creati propriile ritualuri

Probabil ca le stii pe Lorelai si Rory din "Fetele Gilmore" si stii cat de stransa era legatura dintre ele. Acum, ca esti mama unei fetite, poti sa te gandesti la o sumedenie de lucruri pe care le puteti face impreuna. Nu este asa ca este o senzatie minunata?

Citeste si despre