8 reguli facute pentru a fi incalcate vara

| | Actualizat: 2017-07-26 14:13:02

Oricat de stricta ai fi cu respectarea regulilor si a programului de somn, ai mari sanse sa-ti incalci propriul regulament odata cu venirea verii. Si asta pentru ca zilele lungi, calduroase si serile senine sunt facute pentru distractie, iar distractia include incalcarea regulilor.

1. Schimbatul de pijamale

In timpul anului scolar, de cand se trezesc copiii si pana cand ies pe usa, cu ghiozdanele in spate, nu faci decat altceva decat sa le ordoni sa se imbrace, sa se spele pe dinti si sa se incalte. Insa odata cu venirea vacantei de vara, strengarii tai sunt liberi sa stea in pijama pana la ora pranzului sau chiar mai tarziu. Pana la urma, nu strica nimanui un pijama party pe timpul zilei.

2. Utilizarea tabletei

Timpul petrecut in fata tabletei, telefonului sau televizorului este limitat in timpul scolii. Pana si medicul ti-a spus ca nu este bine sa-ti lasi copilul mai mult de o ora in fata ecranului, din motive de sanatate. Vara insa, ai tendinta sa inchizi ochii daca se uita mai mult de 2 ore la desene animate. La un moment dat, va veni singur la tine si iti va spune ca s-a plictisit si vrea in parc.

3. Consumul de inghetata

O inghetata pe saptamana este de ajuns. Ai stabilit aceasta regula pentru binele copilului. Nu vrei sa faca rosu in gat, sa se aleaga cu carii dentare sau sa devina obez. Dar cand vremea este atat de calduroasa, nu poti concepe o plimbare in parc sau o zi de plaja fara o inghetata racoritoare.

4. Temele de vacanta

Ti-ai promis ca nu vei lasa creierul copilului sa-si iasa din ritm pe timpul verii. Asa ca ati stabilit sa citeasca in fiecare zi cate putin si sa faca doua-trei exercitii la matematica. Vremea frumoasa te pacaleste si te trezesti ca trec saptamani fara ca strengarul tau sa puna mana pe vreo carte. Si te incearca acel sentiment ca a uitat tabla inmultirii. Nicio problema, va munci mai mult la toamna.

5. Mancatul sanatos

De obicei, acorzi o mare importanta alimentatiei copilului tau. Trei mese principale si doua gustari sanatoase, asta este regula. Numai ca regula asta nu se prea aplica in vacanta de vara. Si asta pentru ca vacanta inseamna pauza, inclusiv de la regula hranitului sanatos. Copiii au liber la gogosi, clatite si hotdogi. Si totusi, incearca sa-i convingi sa renunte din cand in cand la dulciuri, pentru un mar sau o portocala.

6. Curatenia in casa

Iti este destul de greu sa tii casa curata, in conditiile in care copilul tau isi petrece, in medie, 5 ore pe zi la scoala. Dar cand sta acasa doua luni si jumatate, pastrarea curateniei devine o sarcina aproape imposibila. Gramada de rufe murdare pare sa nu se termine niciodata. Iar covorul, oricand de mult l-ai aspira, tot pare plin de praf. Nu-ti ramane decat sa te conformezi situatiei si sa te rogi ca lucrurile sa revina la normal, din toamna.

7. Banii de buzunar

Uneori, copiii nu pot fi impacati decat daca le satisfaci poftele si dorintele. Intri intr-un magazin sa iei doar paine si lapte, iar copilul iti cere o revista de benzi desenate. Te duci la hypermarket sa cumperi uniforme si rechizite scolare si te intorci cu o pereche de tenisi cu sclipici, care nu se regaseau categoric pe lista de cumparaturi. In mod normal, nu ai ceda la astfel de cereri, insistand pe economisirea banilor de buzunar, pentru cumpararea lucrurilor care nu sunt necesare. Vara insa, esti dispusa la compromisuri, doar pentru a pastra pacea si armonia in familie.

8. Ora de culcare

In mod ideal, copilul tau ar trebui sa fie in pat la ora 9 seara. Dar cand afara este inca lumina si toti copiii vecinilor sunt inca la joaca, e cam greu sa-l convingi sa intre in casa. Asa ca mai faci un compromis si te multumesti daca se pregateste de somn la ora 23:00.

Citeste si despre