7 vedete care au scris carti pentru copii

| | Actualizat: 2013-02-01 17:13:45

Exista multe vedete care, dincolo de cariera artistica in televiziune, muzica, film sau teatru, au descoperit ca au si talent scriitoricesc. Si nu in orice domeniu, ci in literatura pentru copii. Nu or fi ele la inaltimea celor scrise de fratii Grimm sau Hans Christian Anderson, insa carticelele publicate de celebritati au facut furori in randul prichindeilor moderni! Iata cateva dintre cele mai titrate vedete care au scos pe piata carti cu povesti pentru cei mici!

1. Jerry Seinfeld - Halloween

Toata lumea il cunoaste pe Jerry Seinfeld din celebrul serial cu acelasi nume, insa toti il stiau ca fiind un comediant de exceptie, nu un autor de carti pentru copii. Inspirat de "meseria" de tatic sau nu (avand 3 copii), Seinfeld a scos pe piata o carte fascinanta pentru prichindei, intitulata "Halloween". Cartea este construita in jurul povestii unui baietel captiv intr-un borcan cu bomboane.

2. Madonna -The English Roses

Regina muzicii pop este chiar o veterana in domeniul literaturii pentru copii. Vedeta a publicat nu mai putin de 12 carticele pentru cei mici, inglobate sub numele de "The English Roses". Carticelele cuprind povestioare despre fericire, dragoste si viata. Vedeta a declarat ca si-a descoperit talentul scriitoricesc dupa ce a devenit mama si ca a avut drept sursa de inspiratie proprii ei copii.

3. Sting - Arca lui Noe

Cine ar fi crezut ca dincolo de muzica, concerte si swhobizz, celebrul Sting are talent de scriitor si ca poate crea povesti pe intelesul prichindeilor? Fostul solist al trupei "Police" a creat o versiune a povestii biblice "Arca lui Noe", adaptata pe intelesul copiilor.

4. Barack Obama - Of Thee I sing

Dincolo de a fi presedintele Americii si poate cel mai puternic si mediatizat politician din lume, Barack Obama este si un scriitor desavarsit, de povesti pentru copii. Inainte de a fi ales presedintele SUA, Obama a scris o carte pentru copii intitulata "Of Thee I sing". Carticica cuprinde o scrisoare adresata fiicelor lui, in care isi declara dragostea fata de acestea. Pe langa manifestarea afectiunii, Obama ofera prin intermediul cartii si un mesaj puternic de patriotism si o lectie de istorie, din care copiii pot invata o multime de lucruri.

5. John Travolta - Propeller One-Way Night Coach

Binecunoscutul actor John Travolta a declarat intotdeauna ca are o pasiune nestavilita pentru avioane. Artistul si-a transpus pasiunea pentru aviatie in scris si a scos o carticica cu povesti pentru copii, care se numeste "Propeller One-Way Night Coach".

6. Steve Martin - The Alphabet from A to Y (With Bonus Letter Z)

Se poate spune ca simpaticul actor Steve Martin are chiar o cariera bine consolidata in literatura pentru copii. Acesta a scos pe piata mai multe carticele educative sau cu povesti pentru cei mici, cu care a dat lovitura in acest domeniu. Una dintre ele este "The Alphabet from A to Y (With Bonus Letter Z)", prin care actorul incearca sa ii invete pe prichindei alfabetul intr-o maniera amuzanta, specifica personalitatii lui.

7. Paul McCartney - High in the Clouds: An Urban Furry Tail

"High in the Clouds: An Urban Furry Tail" povesteste aventurile veveritei Wirral si s-a inspirat dintr-un film de animatie la productia caruia a contribuit muzicianul. "Pentru ca am lucrat mult timp la aceasta poveste si la personaje, este foarte interesant pentru mine sa vad lucrurile finalizandu-se in ceea ce va fi, dupa mine, o carte remarcabila", declara McCartney la semnarea contractului cu editura Penguin Young Readers Group.

Citeste si despre