9 idei pentru decorarea oualor de Pasti

| | Actualizat: 2017-04-13 11:22:30

Decorarea oualor de Pasti este o activitate educativa si creativa pentru copilul mic. Pe langa prepararea bunatatilor, dereticarea casei si traditiile de Sfintele Pasti, decorarea oualor este obiceiul care atrage cel mai mult copilul, in perioada pregatirilor pentru Sfanta Sarbatoare a Invierii Domnului. Iata cateva idei simpatice si creative de a vopsi, picta si decora ouale de Paste, impreuna cu copilul tau!

1. Oua-Iepurasi

Luati un ou fiert, alb sau pictat, si incepeti sa il decorati sub forma unui iepuras, desenandu-i mustatile si ochii cu ajutorul unei carioci si lipindu-i un pampon mic si colorat in loc de nasuc. Nu uitati sa decupati 2 urechiuse din hartie si sa i le lipiti animalutului.

2. Oua pictate

Cea mai simpla metoda prin care copilul poate decora ouale de Pasti este sa le picteze cu pensule si acuarele sau tempera. Asadar, incurajeaza-ti prichindelul sa-si lase imaginatia si creativitatea sa zburde si sa deseneze si sa picteze cateva oua dupa bunul plac. Indruma-i pasii si ajuta-l pe ici, pe colo, dar nu incerca sa ii impui cum sa le decoreze. Ofera-i doar cateva sugestii de desene si modele pe care le-ar putea folosi in decorarea oualor: flori, iepurasi, bulinute, dungulite, frunze, copaci etc.

3. Oua cu model de frunze si petale de flori

Nu renuntati nici in acest an la ideea vopsirii oualor de Paste in stil eco, cu frunze de ceapa si modelate cu frunze de leustean. De data aceasta, variati modelele clasice de frunze de patrunjel sau leustean cu alte forme de frunze ale florilor sau chiar petale, pe care le asezati pe ou, bagati oul cu grija in ciorap si le introduceti in vopsea colorata.

4. Oua sclipicioase

Tot ce e stralucitor sau sclipicios atrage ca un magnet privirile copilului tau. Nu renunta la ideea de a decora ouale de Pasti cu cat mai mult sclipici. Lasa imaginatia prichindelului sa se manifeste liber si sa le impodobeasca dupa bunul plac, amestecand prafuri stralucitoare si lipindu-le de ou cu lipici special. Vor fi preferatele lui!

5. Oua decorate cu nasturi

O alta idee deosebita de decorare a oualor de Paste, in acest an, este decorarea sau accesorizarea lor cu nasturi de diferite culori si forme. Imbraca initial ouale in sclipici in nuante deschise, pale, apoi selecteaza cu prichindelul tau, din cutiuta cu nasturi, toate formele si culorile asemanatoare si incepeti sa le lipiti pe oua, pana acoperiti toata suprafata lor.

6. Oua decorate cu banda adeziva de hartie

"Pansati" ouale de Paste, imbracandu-le in mai multe fasii de banda adeziva, in diferite nuante. Lipiti fasiile aleatoriu sau dupa un model prestabilit, de-a lungul si de-a latul oului, astfel incat sa ii acoperiti toate zonele albe, iar culorile benzilor sa se intrepatrunda armonios intre ele.

7. Oua eco, accesorizate cu elemente din natura

Decorarea oualor de Pasti in stil eco, prin lipirea elementelor din natura: frunze, flori, ramuri sau petale reprezinta o noua oportunitate de a aborda cu copilul tau subiectul ecologiei si al importantei protejarii naturii pentru sanatate. Profitati de infrunzirea si inmugurirea copacilor, pentru a merge prin parcuri si a colecta cele mai interesante frunze si petale de flori pe care sa le lipiti pe oua si sa le decorati cat mai creativ.

8. Oua

O alta idee interesanta de decorare a oualor de Pasti implica mai multe gheme cu ata groasa si colorata. Puteti crea cele mai simpatice oua eco, acoperind suprafata oului cu putin lipici, infasurand apoi ata de pe un ghem in jurul oului, pana cand acoperiti toata suprafata lui. Dupa ce ati facut fondul oualor dintr-o nuanta de ata, incepeti sa creati modele si figurine dintr-o alta culoare de ata si sa le lipiti pe suprafetele lor.

9. Oua incondeiate

Iata si un model de decorare a oualor de Pasti ceva mai sofisticat, dar foarte frumos si rustic. Daca ai un copil talentat la desen sau pictura, atunci puteti incerca, impreuna, sa incondeiati ouale de Pasti, cu penita si vopsea sau ceara, la fel cum se fac in zonele traditionale ale tarii noastre. Luati-va ca model diverse sabloane simple de pe net si distrati-va incercand sa le imitati si sa creati modele rustice pe oua.

Citeste si despre