Ziua sigurantei pe internet. Familia mea internauta

| | Actualizat: 2009-01-07 17:33:57

 

Ziua sigurantei pe internet, sarbatorita anul acesta pe 10 februarie, va fi marcata de organizatori prin desfasurarea unui concurs pentru copiii cu varste intre 6 si 19 ani.
 



Concrusul "Familia mea internauta" are ca scop constientizarea de catre copii si tineri, dar si de catre parinti, a pericolelor navigarii nesupravegheate pe internet.

Obiectivul principal al concursului este transmiterea unui mesaj de constientizare despre etica si siguranta folosirii tehnologiei informatiei si comunicatiilor, mai precis a internetului si telefoniei mobile.

In cadrul celei de-a VI-a editii Safer Internet Day – Ziua Sigurantei pe Internet, Consortiul Sigur.info, format din Organizatia Salvati Copiii Romania, Positive Media si Focus – Centrul Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual, invita copiii si tinerii cu varste cuprinse intre 6 si 19 ani sa participe cu proiecte multimedia in care sa incerce sa ilustreze relatia copii-parinti vizavi de utilizarea in siguranta a internetului in familie.

Copiii vor lucra individual sau in echipe formate din maxim 3 copii, pe grupe de varste, astfel:
  • 6 – 9 ani;
  • 10 – 13 ani;
  • 14 – 19 ani.

    Ei vor fi coordonati de catre un adult: parinte, invatator sau profesor.

    Proiectele vor putea fi trimise in unul din urmatoarele formate: material electronic ce va putea fi printat (desene, postere, fluturasi), prezentari Power Point, prezentari in Flash, video (filmulete realizate cu telefonul mobil, camera foto sau video). Marimea fisierului nu trebuie sa depaseasca 8 MB si sa nu dureze mai mult de 2 minute.

    Castigatorii vor fi selectionati in perioada 6-9 Februarie 2009, potrivit unor criterii ce vor fi publicate pe site-ul sid2009.sigur.info incepand cu data de 20.12.2008.

    Castigatorii vor fi anuntati cu ocazia Safer Internet Day 2009, pe data de 10 Februarie, in cadrul unei conferinte de presa.

  • Citeste si despre