Retete de Halloween, gateste alaturi de copii gustari inspirate!

| | Actualizat: 2015-10-23 15:59:39

Halloween este sarbatoarea deghizarilor cat mai misterioase si mai inspaimantatoare. Costumul este principala atractie, dar de ce sa nu transformi, impreuna cu copilul tau, meniul de Halloween intr-un adevarat festin deghizat in cele mai infricosatoare si monstruoase forme, dar delicios de gustoase.

Iata cateva retete inspaimantatoare la aspect, dar savuroase la gust. Ia-ti ca ajutor de bucatar micutul si purcedeti la treaba.

Sandvisuri "degete de mort"

Ingrediente

  • 5 felii subtiri de paine alba proaspata;

  • unt sau margarina;

  • crema de branza sau unt de arahide;

  • migdale crude;

  • gem/dulceata de capsuni.

Mod de preparare

Indeparteaza coaja de la feliile de paine.

Incearca sa netezesti un pic miezul pentru a putea fi mai usor de manevrat si indoit. Pentru asta, ai nevoie ca painea sa fie proaspata, iar miezul sa fie elastic.

Unge feliile cu putina margarina sau unt. Apoi, o parte dintre ele tartineaza-le cu unt de arahide si cealalta parte cu crema de branza, in functie de preferinte. Nu uita sa iti pui si prichindelul la treaba. Doar e ajutorul tau de nadejde in bucatarie.

Ruleaza fiecare felie facand tubulete ca niste degete. Cu ajutorul unui cutit, fa-le usor cateva crestaturi, asemenea degetelor. Incearca sa modelezi partea de sus a degetelor pentru a deveni rotunjoare.asa cum arata buricele degetelor.

Asezati-le impreuna pe o farfurie in forma unei manute. Pune cate o migdala pe post de "unghii" pe fiecare sandvis-degetel. Pentru un efect si mai special, in specificul Halloween-ului, adauga la baza lor, cativa stropi de dulceata de capsuni, sa para un pic mai "insangerate".

Omleta fantomatica si legume inspaimantatoare

Ingrediente

  • oua;

  • sare si piper;

  • castraveti acri;

  • masline verzi si negre;

  • morcovi;

  • rosii;

  • cateva boabe de mazare;

  • putina maioneza.

Mod de preparare

Pune-ti asistentul din bucatarie sa bata ouale pentru omleta. Adauga sare si piper. Apoi pune compozitia de omleta la prajit intr-o tigaie rotunda.

Scoate-o pe farfurie si impreuna cu prichindelul tau decorati omleta astfel incat sa para un chip infricosator. Taie felii de castraveciori acri si aseaza-le pe post de ochi. In mijlocul ochilor pune doua feliute de masline carora le-ai scos samburii pe post de iris. Iar ca nasuc poti pune o bucata de morcov sau o bucata de fasole verde daca ai in camara.

Morcovii pot deveni de-ndata infricosatori daca ii transformi in degete, subtiindu-i la un capat si introducand o parte a varfurilor in putina maioneza pentru a le face "manichiura".

Taie rosii cherry in jumatati, scoate continutul si pune cate o maslina verde fara samburi in mijloc. In gaura lasata de samburi pune cate un bob de mazare si creezi astfel cei mai fiororsi ochi de Halloween.

Ochi infricosatori din inghetatata

Ingrediente

  • o cutie de inghetata de vanilie;

  • sirop de fructe de culoare rosie (capsuni, visine, cirese etc.)

  • bombonele colorate (de dimensiuni mici);

  • gel negru de decorare (comestibil) sau putina crema de ciocolata neagra.

Mod de preparare

Orice masa, fie ea si de Halloween, trebuie sa va lase un gust dulce la sfarsit. Ce poate fi mai delicios pentru copii decat inghetata?

Pune pe o farfurie mai multe mingiute de inghetata. Daca nu ai aparat special care sa le formeze astfel, te poti folosi de 2 linguri pentru a forma bilele.

Pune bombonele colorate deasupra acestora, iar in mijlocul lor fa cate un punct negru din gel sau din crema de ciocolata.

Cu siropul rosu, traseaza cam 4-5 linii pornind de la bomboana in jos, pentru a da senzatia de ochi insangerati.

Fantoma ghiftuita

Ingrediente

  • 3 linguri de unt;

  • 3 linguri zahar;

  • 3 linguri fructoza din sirop de porumb

  • 2 3/4 cani lapte

  • 1/2 cana iaurt

  • 1/2 cana de frisca batuta

  • 8 bombonele mici de ciocolata

Mod de preparare

Intr-o cratita micuta pusa la foc mic pune impreuna untul, zaharul si fructoza. Tine pe foc amestecul pana se topeste zaharul, cam 2-3 minute.

Ia de pe foc cratita si toarna inauntru ¾ ceasca de lapte si amesteca. Muta crema intr-un alt bol mai mare.

Adauga si restul de lapte, iar la sfarsit iaurtul. Lasa amestecul la frigider cam 2 ore.

Umple 4 pahare (nu foarte inalte) cu acest amestec. Deasupra pune frisca (astfel incat sa depaseasca marginea paharului), si cu o lingura formeaza niste creste pentru fantoma. Nu trebuie decat sa pui lingura pe frisca si sa ridici brusc de ea, iar ele se formeaza de la sine.

Pune doua bombonele pe post de ochisori.

Vrajitoarea degerata

Ingrediente

  • inghetata de vanilie;

  • bombonele de ciocolata;

  • jeleuri de diverse culori (dar sa fie sub forma de paie);

  • cornete de inghetata.

Mod de preparare

Se ia dintr-o cutie de inghetata ocupa si se pune pe farfurie. Daca nu ai un aparat care da direct forma unei mingiute, atunci te poti folosi de 2 linguri.

Se pun 2 bombonele mici de ciocolata pe post de ochisori.

Se taie o feliuta mica si subtire dintr-un jeleu pe post de gurita.

Se decupeaza dintr-un jeleu un nas de culoare galben-bej un nas, destul de maricel pentru vrajitoare. Daca se poate sa fie usor carn este si mai bine.

Se feliaza foarte subtire jeleuri de diferite culori (mai lungi) si se pun deasupra cupei de inghetata pentru a forma parul.

Iar pe post de palarie se foloseste un cornet.

Sursa foto: parenting.com

Citeste si despre