Dovleci de Halloween, fara cioplire

| | Actualizat: 2012-10-18 17:10:09

Dovlecii ciopliti sunt un simbol foarte vechi al Halloween-ului si o traditie pe care multi copii o indragesc. Cei mici abia asteapta sa vina data la care vor sculpta si ciopli tot felul de personaje in dovleci, pentru a-si decora casutele cu ei. Anul acesta, incearca o noua tendinta in materie de dovleci decorativi pentru aceasta sarbatoare. Renuntati la cioplit si purcedeti la pictat si accesorizat dovleci, pentru cea mai infricosatoare noapte din an!

1. Dovleac bijuterie

Dotati-va cu o multime de paiete, margele sau pietre stralucitoare si incepeti sa decorati dovlecii cu ele, lipindu-le astfel incat sa creati un model simpatic si sa transformati fructul intr-o bijuterie in toata regula.

2. Dovleac stralucitor

Lumanarica aprinsa in interiorul dovleacului cioplit il face sa fie mai interesant si atragator. Daca vreti ca dovleacul sa acapareze atentia si privirile celor din jur, dar fara a-l ciopli, trebuie sa il faceti sa fie cat se poate de stralucitor. Pentru a face acest lucru, aveti nevoie de sclipici in cat mai multe culori si de lipici. Modelul este la libera alegere - fie il imbracati pe tot in praf stralucitor, fie creati modele din diverse culori etc.

3. Dovleac personaj

O alta idee draguta pentru a crea dovleci de Halloween, fara cioplire, este sa ii decorati astfel incat sa creati chipul diverselor personaje de poveste. Puteti face un clovn, o vrajitoare, un Mickey Mouse sau orice alt chip doreste copilul. Daca nu vrea sa imitati un personaj, distrati-va inventand unul, dupa chipul si asemanarea imaginatiei voastre.

4. Dovleac fantoma

De Halloween, orice este posibil, chiar si ca un dovleac sa se transforme intr-o fantoma, un alt simbol al acestei sarbatori. Tot ce trebuie sa faceti este sa il pictati complet in alb si sa creati ochii din acuarele colorate. Cu cat ochii sunt mai inchisi la culoare, cu atat efectul de spaima este mai mare pentru cei din jur.

5. Dovleac mumie

Dovleacul vostru de Halloween se poate transforma in cea mai simpatica mumie. Pentru a reusi aceasta transformare, este indicat sa il imbracati bine, in mai multe randuri, cu pansament si sa ii lipiti si doi ochi. In ceea ce priveste gura, decupati pansamentul in zona in care ar trebui sa fie localizata aceasta, si colorati-o in negru.

6. Dovleac paianjen

Iata un alt mod nastrusnic si creativ de a crea un paianjen gigant pentru noaptea de Halloween. Dovleacul pe care-l veti transforma in paianjen imens va avea, cu siguranta, efectul infricosator pe care-l asteptati. Aveti nevoie de un dovleac nu foarte mare, dar nici prea mic, pe care sa il pictati tot in negru. Apoi, din sarmulite pe care le imbracati in ata neagra, creati piciorusele, pe care le lipiti deasupra dovleacului, din centrul lui, astfel incat sa atarne si sa ia forma picioarelor obisnuite ale acestei arahnide.

7. Dovleac monstru

Transforma, impreuna cu copilul tau, dovleacul de Halloween in cel mai infricosator personaj. Desenati un chip fioros, supranatural, pe dovleac. Puteti imita, din acuarela, imaginea unui dovleac cioplit, cu gura specifica si ochii infricosatori. Se creeaza doar iluzia unui dovleac sculptat, insa este de fapt, desenat.

8. Dovleac artistic

Daca ai un copil talentat la desen sau pictura, poate face dintr-un simplu dovleac o adevarata capodopera de arta. In cazul in care doriti sa inclinati balanta si sa alternati aspectul infricosator al unora dintre decoratiunile de Halloween cu unul mai simplu, artistic si chiar dragalas, atunci pune-l pe micut sa picteze peisaje pe un dovleac: floricele, frunze si alte simboluri de toamna.

9. Dovleac ochi

Alegeti un dovleac mediu, pictati o parte din el in alb si pastrati o parte pentru a realiza pupila si irisul, in culorile preferate de copil. Apoi, pe zona alba, trasati cateva dungi rosiatice, pentru ca ochiul sa para insangerat si sa aiba un aspect mai infricosator.

Citeste si despre