Deserturi din dulciurile ramase de la Halloween

| | Actualizat: 2013-11-01 17:31:11

Daca ai adunat un "munte" de dulciuri de la Halloween si nu stii ce sa faci cu ele, noi te invatam sa le transformi in cateva deserturi savuroase si delicioase, cu care sa-ti rasfeti familia. Pe principiul "nimic nu se pierde, totul se transforma", iata cateva idei ingenioase in care strecori bomboanele, jeleurile, acadelele si ciocolatele primite de copil la colindat in preparate delicioase, atent descantate de tarcoalele spiritelor rele care le-au bantuit in noaptea acestei sarbatori!

1. Fursecuri sau biscuiti cu bomboane si ciocolata

Daca ai o sacosa intreaga de bomboane, caramele si ciocolata, prepara rapid un aluat de fursecuri sau biscuiti si arunca cat mai multe sortimente de dulciuri in el. Modeleaza si coace apoi cele mai dulci, aromate si gustoase deserturi pentru cei dragi.

2. Pandispan sau chec cu de toate

Daca nu ai timp si dispozitie sa coci tavi intregi de biscuiti si fursecuri, poti incerca si varianta in care strecori bomboanele colorate si de ciocolata intr-un chec sau pandispan cu adevarat decandent - bogat intr-o multime de rasfaturi dulci colorate, vesele si savuroase.

3. Briose cu bomboane si ciocolata

Briosele sunt deserturi adorate de copii si preparate care se preteaza la o multime de umpluturi si arome. De data aceasta, umple briosele cu bomboane, caramele si rupe bucati generoase de ciocolata in aluat, care sa se topeasca la copt si sa innobileze briosele cu gustul ei grozav.

4. Placinta cu mere

Merele sunt alte "achizitii" pe care copilul le poate primi la colindat si care se consuma frecvent in perioada Halloweenului. Daca ai adunat foarte multe mere, transforma-le intr-o aromata placinta asezonata cu scortisoara, care va inmiresma intreaga casa. Poti prepara foile in casa, dintr-un aluat simplu, dulce, sau il poti cumpara, gata facut, pentru a economisi timp si a te bucura mai mult de timpul petrecut cu familia ta.

5. Cheesecake cu jeleuri

Cheesecake-ul este un desert care se prepara rapid si in care poti strecura cu succes jeleurile colorate si aromate care ti-au ramas de la Halloween. Prepara normal compozitia din mai multe tipuri de branza si arunca in ea cat mai multe jeleuri, care o vor colora minunat si o vor parfuma cu aroma lor fructata.

6. Batoane de cereale cu bomboane

Obisnuiesti sa prepari frecvent copilului batoane de cereale cu miere? Adapteaza putin reteta acestora in stilul Halloweenului si adauga printre cereale si cateva bomboane colorate sau caramele ori bucati de ciocolata, care sa le transforme intr-un adevarat festin culinar, perfect asortat unei asemenea sarbatori.

7. Bezele crocante din porumb caramelizat

Porumbul caramelizat este o gustare traditionala de Halloween la el "acasa", pe taramuri americane. Daca ai avut o petrecere in stil american si te-ai ales cu mai multe astfel de gustari, transforma-le in cateva bezele crocante. Bate cateva albusuri spuma, adauga zahar pudra si arome de vanilie sau rom, apoi toarna porumbul caramelizat in bezeaua formata. Modeleaza mingiute pe care le asezi pe hartie de copt si baga-le 10-15 minute la cuptor, pana se rumeneste bezeaua.

8. Pizza dulce cu bomboane si ciocolata

Daca tot ai adunat o sumedenie de dulciuri laolalta, care mai de care mai colorate, parfumate si aromate, este timpul sa le folosesti pe post de toppinguri pentru o pizza dulce. Prepara rapid un aluat dulce, intinde-l bine si presara pe deasupra cat mai multe dulciuri amestecate, apoi coace-l la cuptor. Copiii vor fi innebuniti dupa acest desert dulce!

9. Tort cu crema de ciocolata si bomboane

Separa bucatile de ciocolata de bomboane, caramele si jeleuri si incepe prepararea celui mai decadent si fastuos tort de pana acum. Prepara rapid un blat sau cumpara unul gata facut, fa crema din ciocolata pe care ai capatat-o de Halloween si incepe sa o torni pe fiecare foaie, fara a uita insa sa presari peste ea bomboanele si caramelele pe care le-ai pus deoparte. Procedeaza la fel pana cand termini toate foile, iar pe deasupra, distreaza-te cu un decor format din jeleuri si bomboane fructate colorate.

Citeste si despre