9 retete delicioase pentru Halloween

| | Actualizat: 2015-10-23 16:37:12

Dovleacul cu fructe

Timp de preparare

60 minute

Ingrediente

1/2 dovleac

2 linguri de stafide

4 linguri de prune uscate

4 linguri de caise

4 linguri de zahar

Preparare

Curata de seminte dovleacul si taie-l bucati.

Pune toate ingredintele intr-o tava. Adauga apa peste ele si pune-le in cuptorul incalzit in prealabil la 160-180 C.

Lasa in cuptor fructele timp de 50-60 de minute. Presara pe deasupra zahar si scortisoara.

Glob ocular insangerat

Rezulta 12 ochi inspaimantatori 

Ingrediente

6 oua medii (fierte tare, racite, luat coaja)

Branza Feta sau branza topita alba, orice branza alba si moale

12 masline verzi umplute cu ardei rosu (se gasesc la supermarket)

ketchup sau pasta de ardei rosu

Preparare

Ouale se taie pe jumatate (pe latime). Se scot galbenusurile, ouale se umplu cu branza alba, se netezeste suprafata.

Se introduce cate o maslina in fiecare albus umplut cu branza, cu ardeiul rosu in sus, pentru a forma irisul (verde) si pupila (rosie).

Cu o scobitoare se deseneaza vinisoare rosii in jurul maslinei, cu ketchupul sau pasta de ardei rosu.

Se pune in farfurii de preferat pe frunze de salata.

Supa de dovleac

Timp

45 minute

Ingrediente

250g dovleac

200g ciuperci

150g varza murata

2 linguri de ulei

1 ceapa mare

ardei gras

1 lingurita de cimbru

1 legatura de patrunjel

1 lingura de pasta de rosii

Preparare

Se curata dovleacul de coaja. Se rade si se amesteca cu ciupercile taiate felii subtiri, cu varza murata tocata fin, ardeiul gras taiat felii, ceapa tocata, pasta de rosii, uleiul si pulberea de cimbru.

Deasupra se presara verdeata tocata marunt.

Se serveste imediat.

Salata de dovleac

Ingrediente

250g dovleac

200g ciuperci

150g varza murata

2 linguri de ulei

1 ceapa mare de apa

1 ardei gras

1 lingurita de cimbru

1 legatura de patrunjel

1 lingura de pasta de rosii

Preparare

Se curata dovleacul de coaja, se rade si se amesteca cu ciupercile taiate felii subtiri, cu varza murata tocata fin, ardeiul gras taiat felii, ceapa tocata, pasta de rosii, uleiul si pulberea de cimbru.

Deasupra se presara verdeata tocata marunt.

Se serveste imediat.

Supa crema de dovleac

Ingrediente

1/2kg de miez de bostan

1 ceapa

1 catel de usturoi

30g unt

1l supa dintr-un cub sau apa

sare, piper, nuca de muscat

250 g smantana

4 felii de paine toast

30g unt

Preparare

Intr-o oala mai mare se incinge untul iar ceapa si miezul de bostan care in prealabil s-au taiat marunt impreuna cu usturoiul se inabusesc. Cand acestea s-au inmuiat se adauga supa sau apa si se fierbe pana ce bostanul s-a inmuiat.

Totul se da prin sita sau la blender pana devine o crema.

Se pune din nou pe foc se adauga mirodeniile si se drege cu smantana.

Separat se taie feliile de paine toast dupa dorinta si se rumenesc in untul incins.

Se serveste separat langa supa.

Inghetata de dovleac

Ingrediente

2 cani de dovleac fiert

Taiat cubulete

1 cana de zahar

Cateva arahide sau nuci prajite si taiate

1/2 lingurita de nucsoara

Piscoturi

Pachet de frisca

Inghetata de vanilie

Preparare

Amesteca cu mixerul zaharul, dovleacul, arahidele si nucsoara. Amesteca dovleacul cu inghetata de vanilie usor topita.

Pune intr-un vas un rand de piscoturi. Adauga peste piscoturi un rand de inghetata. Continua apoi cu un rand de piscoturi si incheie cu inghetata.

Pune la rece timp de cateva ore pana cand va ingheta.

La servire adauga frisca!

Degete de vrajitoare

Ingrediente

pentru 4 persoane

20 buc crenvursti

4 picioare de pui

1 kg cartofi (pentru piure)

20 gr unt

350 ml lapte

sare si piper

colorant verde (pentru pireu)

patrunjel

migdale felii

Mod de preparare

Curata picioarele de pui de piele si apasa-le incat sa se vada oasele. Condimenteaza si pune la cuptor cam 20 min (la 225 gr) sau pana se rumenesc.

Piureul se face in mod obisnuit cu unt si lapte si se coloreaza. Fa cate o crestatura in crenvursti, care vrea sa fie incretitura a pielii si la unul din capete infige migdala (unghie).

Crenvurstii se prajesc.

Aranjeaza pe farfurii, piureul, un picior de pui, o "mana" de degete de vrajitoare.

Orneaza cu patrunjel.

Lilieci

Deseneaza intai liliecii pe hartie si decupeaza.

Pentru 50 buc

Ingrediente

200 gr unt

2 1/2 dl zahar

5 dl faina

1 ou

1/2 dl cacao

1 1/2 lingurita zahar vanilat

1 dl nuci macinate

1 albus batut spuma

ciocolata alba pentru decorare

Preparare

Separa albusul de galbenus. Taie untul in cubulete. Amesteca zahar, faina, cacao,  vanilia si alunele. Adauga untul si galbenusul. Framanta si lasa sa stea 30 minute.

Intide aluatul, grosime 3-4 mm. Taie dupa modelul pregatit pe hartie, pune liliecii in tava, unge-i cu albusul si da-i la cuptor la 200 grade, 7-8 minute.

Dezlipeste-i inainte de a se raci total. Decoreaza cu ciocolata alba - ochii si dintii.

Pietre de mormant

Pentru 20 buc

Ingrediente

100 g unt

2 oua

3 1/2 linguri cacao

3 dl faina

1 lingurita praf de copt

1 dl lapte

2 1/2 dl faina

1 1/4 dl zahar

100 g unt

1/2 galbenus

2 lingurite zahar vanilat

Ciocolata de bucatarie

Preparare

Topeste untul si lasa-l sa se raceasca.

Bate ouale cu zaharul si adauga cacao. Adauga pe rand si in ture faina amestecata cu praful de copt, lapte si untul topit. Pune aluatul in forme, nu umple formele pana sus, aluatul creste.

Trece formele la cuptor 12-15 minute, lasa-le sa se raceasca in cuptorul stins.

Taie untul in cubulete, adauga galbenusul, zahar, zahar vanilat amesteca-le cu mixer-ul, lasa-le la rece doua ore.

Intinde aluatul la o grosime de 3-4 mm. Taie apoi forme ovale si aseaza-le pe o tava.

Da totul la cuptor la 175-200 gr 8-10 minute.

Lasa-le sa se raceasca. Picteaza-le cu ciocolata topita.

Important ca pietrele de mormant sa fie reci cand se pun cap la cap. Daca e posibil pregateste-le cu o zi inainte.

Citeste si despre