9 idei simple pentru decorat dovleacul de Halloween

| | Actualizat: 2013-10-17 17:16:10

Decorarea dovleacului de Halloween este una dintre cele mai frumoase si distractive activitati atat pentru copil, cat si pentru ceilalti membri ai familiei. Daca aveti un copil prea mic pentru a putea sculpta sau ciopli dovlecii ori nu aveti foarte mult timp la dispozitie sa ii "gatiti" de sarbatoare, puteti apela oricand la cele mai simple, dar si creative idei si metode de decorare a acestora!

1. Dovleac in tendinte

Daca nu aveti timp pentru pictat sau decupat sabloane cu modele, puteti oricand accesoriza dovleacul cu o fundita si cativa nasturi, pentru a-l gati, asa cum trebuie, de sarbatoare. Lipiti nasturii astfel incat sa scrieti din ei exclamatia "Boo", de care va loviti la tot pasul in aceasta perioada.

2. Dovleac cu pajanjeni

O alta idee simpla de decorare a dovleacului pentru Halloween consta in montarea unor fire de lana neagra sau sarmulite pe suprafata dovleacului, pentru crearea unei panze de paianjen. Luati un paianjen decorativ, din plastic sau silicon, si lipiti-l in mijlocul panzei create din sarma sau ata.

3. Dovleac haios

Fiti creativi si, in loc sa sculptati un chip in coaja dovleacului, accesorizati-i suprafata cu tot soiul de obiecte pe care le gasiti prin casa, pentru a crea o fata vesela. Centimetrul de masurat se poate transforma in gura, papiotele in ochi, iar dopul de pluta de la vin intr-un nas haios.

4. Dovleac excentric, imbracat in dantela

Daca vreti sa creati un dovleac ultramodern, imbracati-l in dantela sau plasa neagra si veti avea un accesoriu decorativ elegant si rafinat pentru casa, in perioada Halloween-ului.

5. Dovleac imbulinat

O alta metoda simpla de decorare a dovleacului se face cu ajutorul pensulei si acuarelelor. Pictati toata suprafata dovleacului intr-o singura culoare. Apoi, din loc in loc, pictati buline de diferite dimensiuni, avand grija sa fie in culori contrastante celei de fond.

6. Dovleac fructat

Folositi-va de fructele confiate sau uscate pentru a decora dovleacul si veti obtine un efect spectaculos. Formati un chip vesel din diferite fructe si atasati-i si o palarie din frunze uscate. Este o metoda originala si creativa de a transforma dovleacul intr-o decoratiune de Halloween.

7. Dovleac sclipicios

Pentru un efect cu adevarat fermecator, transformati dovleacul de Halloween intr-o bijuterie, tavalindu-l prin sclipici colorat. Aplicati, in prealabil, lipici pe suprafata dovleacului, pentru ca sclipiciul sa adere si sa imbrace armonios fructul decorativ.

8. Dovleacul vrajitor

Transformati dovleacul in cel mai simpatic vrajitor, atasandu-i elementele decorative specifice acestui personaj care, de regula, este malefic. Pictati-i fata verde, puneti-i palarie si nu uitati de par sau de nasul carn specific vrajitorilor.

9. Dovleacul mumie

Transformati dovleacul intr-un cap de mumie. Infasurati-l bine in tifon sau pansament. Lasati un mic spatiu liber, pentru atasarea sau pictarea ochilor. Nu exista o metoda mai simpla de decorare a dovleacului, care sa aiba un efect atat de spectaculos in decorul casei de Halloween.

Citeste si despre