5 gustari de Halloween care nu necesita coacere

| | Actualizat: 2013-10-07 16:13:19

Halloweenul se apropie cu pasi repezi si, chiar daca nu esti adepta acestei sarbatori sumbre, poti profita de moment pentru a-ti distra intreaga familie. Fie ca organizezi o petrecere cu tematica de groaza, fie ca pur si simplu recurgi la mici gesturi care aduc spiritul Halloweenului in casa, cu siguranta toata lumea se va bucura de initiativa ta. Iti recomandam cele mai bune gustari de Halloween care nu necesita coacere. Incearca-le si tu!

1. Bufnite din mozzarella si morcovi

Simpaticele gustari cu mozzarella si morcovi vor fi o incantare chiar si pentru cei mai mofturosi copii. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- felii de paine integrala

- un morcov

- perle de mozzarella

- ardei gras rosu

- masline negre fara samburi

Taie perlele de mozzarella si maslinele pe jumatate, apoi taie morcovul in rondele si ardeiul gras in mici triunghiuri. Pe fiecare felie de paine, asaza cate doua jumatati de mozzarella, iar deasupra lor cate un rondel de morcov, apoi cate o jumatate de maslina. La final, asaza triunghiul de ardei gras pe post de nas si obtii bufnite simpatice.

2. Fructe sculptate

O alta gustare care nu necesita coacere este reprezentata de fructele sculptate. Deoarece le pregatesti pentru Halloween, foloseste-ti imaginatia pentru a obtine modele in ton cu tema sarbatorii. Ai nevoie de cateva mere si pere pentru aceasta gustare. Cu un cutit, sculpteaza ochi si guri pe fructele tale, apoi asaza in scobiturile obtinute cate o bomboana sau boabe de afine.

3. Frankensteini prietenosi

De Halloween, poti pregati o gustare "infricosatoare" care aminteste de celebrul personaj Frankenstein. Pentru aceasta gustare ai nevoie de:

- un plic de glazura de vanilie care nu necesita coacere

- colorant natural verde

- jeleu cu aroma de lemn dulce

- fulgi de ciocolata alba

- bombonele maro

- vafe pufoase

Toarna glazura de vanilie intr-un vas si adauga putin colorant natural verde. Unge fiecare vafa cu aceasta glazura, apoi asaza deasupra cate doi fulgi de ciocolata si doua bombonele maro, pe post de ochi. La final, decoreaza gustarile cu jeleu de lemn dulce, astfel incat sa dai forma gurii si parului.

4. Maturi dulci-sarate

Matura este un simbol al Halloweenului, asa ca nu ar trebui sa lipseasca de pe farfuria ta cu gustari. Pentru a prepara gustarile, ai nevoie doar de ananas confiat si sticksuri. Tot ce trebuie sa faci este sa infigi sticksurii in bucatile de ananas taiate sub forma de trapez. Optional, pentru un plus de culoare, poti infasura sticksurii in coji subtiri de fructe.

5. Ciocolata calda si frisca in doua culori

Nu in ultimul rand, pentru acest Halloween poti prepara o gustare dulce perfecta pentru incheierea unei nopti infricosatoare. Este vorba despre ciocolata calda cu doua straturi de frisca. Intr-un vas, pulverizeaza frisca din tub din adauga o cantitate mica de colorant natural portocaliu, care te duce cu gandul la dovlecii de Halloween. Umple cateva pahare transparente cu ciocolata calda, apoi asaza un strat de frisca portocalie, dupa care inca un strat de frisca alba. Deasupra, poti sfarama cativa biscuiti de ciocolata.

Citeste si despre