11 costume pentru copii, inspirate din filme

| | Actualizat: 2013-10-22 17:18:55

Costumul de Halloween pentru copil iti pune in fiecare an rabdarea la incercare si are tendinta de a provoca un cutremur financiar in portofelul tau? Nu este cazul sa te stresezi pentru ca se apropie Halloweenul si incepe iarasi "goana" dupa gasirea costumului perfect pentru cel mic, nici sa mai pierzi timp sau bani in acest sens. Alege-l din 11 costume inspirate din cele mai populare si indragiste filme si animatii pentru copii!

1. Micuta orfana din filmul Annie

Cu totii ne aducem aminte de simpatica fetita orfana, cu zulufi roscati, din filmul care-i poarta numele: "Annie". Poti recrea costumatia specifica acestui personaj pentru deghizarea fetitei tale de Halloween. Nu ai nevoie de foarte multe elemente: o rochita rosie cu guleras alb si o peruca roscata, din care sa iasa zulufii care au facut-o celebra pe pistruiata Annie. Daca vrei, ii poti picta pe fata si cativa pistrui, pentru a se apropia si mai mult de indragitul personaj.

2. Minion Dave din Despicable Me 2

"Despicable Me 2" este una dintre cele mai apreciate si de succes animatii moderne, dar si foarte indragite de cei mici. Daca si copilul tau este fanul minionilor, atunci cumpara-i sau confectioneaza-i un costumas dupa chipul si asemanarea unuia dintre ei: Dave. Il poti improviza si dintr-o salopeta albastra cu o helanca galbena si poti crea capul minionului, confectionand elementele chipului acestuia pe o caciulita simpla din garderoba copilului.

3. Mike Wazowski din Monsters University

Mike Wazowski este unul dintre eroii celebrei animatii "Monsters University", dar si unul dintre cei doi studenti aventurosi ai institutiei, alaturi de James P. Sullivan (Sully), impreuna cu care lupta pentru a-si indeplini visurile. Tot ce trebuie sa faci pentru a-ti transforma copilul in Mike este sa ii cumperi un body verde, cu maneci si pantaloni lungi, pe care sa imprimi chipul simpaticului personaj de desene animate.

4. Omul paianjen - Spiderman

Unul dintre supereroii favoriti ai copilului tau este "Spiderman"? Nu-ti mai trebuie nicio alta sursa de inspiratie pentru a decide care este costumul copilului tau de Halloween, in acest an! Incepe goana dupa achizitionarea acestuia sau confectioneaza-l manual, dintr-o salopeta simpla, pe care o pictezi cu vopsea nontoxica, pentru a crea deseignul specific curajosului personaj de film si desene animate!

5. Ariel - Mica Sirena

Fetita pasionata de lumea basmului si a povestilor nemuritoare, iar Ariel se afla in fruntea topului printeselor si personajelor ei preferate. Las-o sa intre in pielea acestei sirene spectaculoase, cumparandu-i sau improvizandu-i un costum pentru Halloween. Poti confectiona topul si fusta model sirena acasa, din materiale satinate si cat mai stralucitoare, iar codita o poti face din tul. Nu uita sa o accesorizezi si cu o tiara simpatica, demna de o printesa adevarata!

6. Woody Salvatorul din Toy Story

Woody este celebrul personaj din desenele animate "Toy Story", dupa care majoritatea baieteilor sunt topiti, datorita curajului de care da dovada in aventurile prin care trece pentru a o salva pe frumoasa printesa din castelul bantuit. Costumul lui Woody este destul de complex, dar poate fi improvizat si acasa, pentru deghizarea copilului de Halloween. Ai nevoie doar de un set format din palarie, curea si cizme de cowboy, de o pereche de pantaloni albastri, de o camasa galbena si o esarfa rosie.

7. Strumf din Strumfii

Strumfii sunt unele dintre desenele animate ale copilariei tale, pe care merita sa le revezi cu copilul ori de cate ori ai ocazia, pentru a-l apropia mai mult de aceste personaje simpatice de poveste. Costumul de strumf este cel mai simplu de realizat, intrucat nu necesita decat o salopeta alba, peste care pui o bluza albastra, si o caciula cu mot lung, alba.

8. Frumoasa Scufita din Scufita Rosie

"Scufita Rosie" este unul dintre cele mai educative si indragite filme si desene animate pentru copii. Orice fetita care vede filmul vrea sa se transforme intr-o mica Scufita si sa-si ajute bunicuta, aflata la ananghie, din cauza lupului cel rau. Ofera-i sansa copilului tau sa intre in pielea personajului, cumparandu-i sau confectionandu-i un costumas pe masura. Il poti improviza, acasa, dintr-o rochita alb cu rosu, o mantie rosie, cu gluga, dresuri albe si pantofiori de lac rosii. Nu uita elementul central al costumatiei - cosuletul cu bunataturi pentru bunicuta, pe care il poate folosi si pe post de sacosa pentru colindat.

9. Dorothy din Vrajitorul din Oz

Daca Scufita Rosie nu ii este pe plac fetitei tale, poate celebra Dorothy, din "Vrajitorul din Oz", este o alegere care ii va trezi mai mult interes. Simpatica fetita, cu codita prinsa in fundite, rochita albastra in carouri si sosetele albe cu pantofiori reprezinta o deghizare dragalasa si foarte simpla pentru fetita ta. Nu uita si de cosuletul in care Dorothy il tinea pe Toto, adorabilul catel care o insotea peste tot.

10. Mickey din Mickey Mouse

Niciun copil nu ramane indiferent dragalaseniei personajului Disney, Mickey Mouse, dupa ce vede desenele animate cu acest soricel celebru in toata lumea. Deghizeaza-ti copilul intr-un Mickey adorabil, cumparandu-i toate piesele costumului ori improvizandu-i-le dintr-un costum din garderoba lui. Nu uita de urechile supradimensionate, negre, si de papion, cele doua accesorii care dau tot farmecul zburdalnicului personaj.

11. Minnie din Mickey Mouse

Nu putem sari peste consoarta simpaticului Mickey Mouse, Minnie, dupa care toate fetitele sunt topite de fiecare data cand vad desenele animate. Daca ai doi copii, baiat si fetita, atunci costumeaza-i pereche, in Mickey si Minnie. Vor fi adorabili! Poti cumpara costumele sau le poti improviza, in functie de materialele pe care le ai prin casa, dar respectand principalele elemente decorative din costumatiile personajelor.

Citeste si despre