Targuri si evenimente de sarbatori 2012

| | Actualizat: 2014-12-09 11:37:45

Suntem pe ultima suta de metri pana la Craciun, iar goana dupa cadouri si bunatati pentru masa de sarbatori este mai in floare ca oricand. Targurile si evenimentele special organizate in aceasta perioada si-au deschis portile celor care doresc sa achizitioneze cadouri autentice si simpatice, dar si alimente traditionale romanesti, gatite ca la bunica acasa! Iata cateva dintre cele mai importante targuri de sarbatori din toata tara!

Targul Craciun Taranesc - Muzeul Taranului Roman

Pe 7 decembrie, s-au deschis portile Targului "Craciun Taranesc", organizat in Piata Taraneasca din curtea inferioara a Muzeului Taranului Roman. Targul este organizat in trei editii. Prima editie s-a incheiat pe data de 9 decembrie. Daca nu ai apucat inca sa cumperi cadourile pentru cei dragi, ai ocazia sa te inspiri si sa alegi produse autentic romanesti, dar si sa cumperi bunatati traditionale, in celelalte doua editii ramase. Acestea au loc intre 14 si 16 decembrie, respectiv intre 21 si 23 decembrie. Intrarea este libera!

Bucharest Christmas Market - Piata Universitatii

Cel mai mare targ de Craciun din capitala s-a deschis, pe 5 decembrie, in spatiul pietonal de deasupra parcarii subterane de la Universitate. Balciul, decorat cu o multime de beculete si ornamente de Craciun, dar si cu un brad de 17 m inaltime si 65 de casute colorate cu bunatati si obiecte de artizanat traditionale, isi asteapta vizitatorii pana pe data de 3 ianuarie.  

Targul Cadourilor de Craciun de la sala Dalles

In perioada 2-24 decembrie, la Sala Dalles s-a deschis cea de-a 5-a editie a Targului Cadourilor de Craciun. In Galeria Cadourilor de Craciun aveti ocazia sa gasiti daruri deosebite pentru cei dragi, dar sa va burdusiti si camara cu cele mai delicioase preparate traditionale de sarbatori. Copiii vor fi incantati de decorurile speciale de Craciun si de evenimentele care au loc in aceasta perioada. Intrarea este libera, iar programul de vizitare este intre ora 10:00 si 20:00.

Bookfest de Craciun - Biblioteca Nationala

In perioada 15-23 decembrie, Biblioteca Nationala va fi gazda primei editii e evenimentului "Bookfest de Craciun". Este un eveniment dedicat atat copiilor, cat si adultilor. Vizitatorii au ocazia sa cumpere cele mai noi si interesante carti ale momentului, pentru a fi facute cadou celor dragi, dar sa participe si la cinematograf de arta gratuita sau evenimente speciale pentru copii. Intrarea este gratuita!

Targul de Craciun - Piata Mare din Sibiu

Targul de Craciun din Sibiu si-a deschis portile pentru vizitatori inca din 24 noiembrie. Pana pe data de 26 decembrie, sibienii au ocazia sa viziteze casutele expozantilor si sa cumpere cele mai simpatice si ingenioase cadouri pentru cei dragi. De asemenea, pot gusta si din bunatatile traditionale - vin fiert, acadele, turta dulce si alte delicii specifice acestei perioade.  

Targul cadourilor de Iarna - Expo Transilvania (Cluj Napoca)

  Targul Cadourilor de Craciun din Expo Transilvania, Cluj, s-a deschis pe data de 5 decembrie. Targul isi asteapta vizitatorii cu produse traditionale de Craciun, dar si cu o multime de idei de cadouri, de la imbracaminte, cosmetice, pana la instrumente muzicale si lumanerele ornamentale. Este deschis zilnic, intre 12:00-20:00, pana pe data de 16 decembrie.

Targul Sarbatorilor de Iarna - Iasi

Intre 13 si 18 decembrie, pe bulevardul Stefan cel Mare din Iasi, se va desfasura Targul Sarbatorilor de Iarna. Iesenii au ocazia de a-si desfata papilele gustative cu cele mai savuroase produse traditionale romanesti. Unele dintre ele pot fi cumparate "la pachet" si puse bine, la pastrare, pentru masa de sarbatori.

Comerciantii scot la vanzare si produse inedite pentru impodobirea bradului, dar si alte surprize pentru vizitatori. Mergi cu copilul tau la targurile si evenimentele organizate in orasul tau, cu ocazia sarbatorilor de iarna. Fiecare astfel eveniment iti va oferi ocazia de a patrunde si mai mult in spiritul sarbatorilor si de a petrece timp de calitate alaturi de cel mic.  

Tu ai mers cu copilul la un astfel de targ? Mai stii si alte evenimente de sarbatori deosebite din orasul tau? Spune-ne parerile si sugestiile tale, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Citeste si despre