Numaratoarea inversa pana la Craciun - calendar facut de copilul tau

| | Actualizat: 2012-12-24 22:13:08

Copilul tau este nerabdator sa inceapa deja pregatirile pentru sarbatorile de iarna si sa-l astepte cum se cuvine pe Mos Craciun? Indulceste putin asteptarea prichindelului! Faceti impreuna un calendar special, in care sa treceti zilele care au mai ramas pana la Craciun, cand cel mic se va bucura de daruri si de momentele frumoase petrecute in sanul familiei. Iata cateva idei interesante de calendare, incepand cu data de 1 decembrie si pana pe 25, cand Mosu' poposeste in casa si aduce cu el nu numai cadourile, dar si spiritul si bucuria sarbatorilor de iarna!

1. Calendar din sosete sau caciulite

Daca ai mai multe sosete desperecheate sau o multime de caciulite care au ramas mici copilului, nu te grabi sa le dai sau sa le arunci. Asigura-te ca ai cel putin 25, corespunzatoare celor 25 de zile care trebuie sa treaca din luna decembrie pana la venirea Craciunului. Pune copilul sa deseneze pe ele cate o cifra de la 1 la 25 sau sa faca etichete pe care sa le lipeasca. Apoi, intindeti o franghie de la un capat la altul al unui perete si agatati pe ea cifrele cu ajutorul unor carlige colorate sau haioase.

2. Calendar din cutii goale

Folosind mai multe cutii goale, de dimensiuni similare si destul de micute, le puteti transforma usor in zilele calendarului pe care il aveti in pregatire. Ideal este sa nu fie inzorzonate cu desene sau modele pe ele, ci cat mai simple, intr-o singura culoare fiecare. Roaga copilul sa scrie si sa coloreze pe fiecare cutie cate un numar corespunzator zilelor din calendar. Daca doreste sa mai deseneze si altceva sau sa accesorizeze fiecare cutie cu cate ceva, lasa-l sa o faca! Fa loc in camera copilului pentru a incepe sa construiti calendarul. Aranjati cutiile, pe mai multe etaje, astfel incat sa formati un decor dragut si interesant pentru camera lui. De fiecare data cand mai trece cate o zi, intoarceti cutia respectivei zile invers, luati-o din decor sau taiati cu carioca cifra de pe ea.

3. Calendar din plicuri

O alta idee foarte creativa este ca cel mic sa faca un calendar din plicuri colorate. Cumpara-i niste plicuri, de dimensiuni mai mici, in cat mai multe culori posibile. Ai grija sa nu fie nimic scris sau desenat pe ele. Cumpara si abtibilduri sau etichete din numere, cu care sa "inchideti" plicurile. In plicul corespunzator fiecarei zile, puneti cate o jucarioara mica si haioasa, apoi inchideti-l si lipiti cifra zilei pentru a tine plicul inchis. Apoi, pe un carton mai maricel si inramat, incepeti sa le infigeti cu pioneze sau sa le lipiti in ordine crescatoare. In fiecare zi, desfaceti plicul corespunzator zilei si lasati jucaria sa stea in afara plicului. In acest fel, va dati seama in ce zi sunteti.

4. Calendar in forma de bradut

Intrati deja in spiritul Craciunului: faceti calendarul in forma de bradut. Decupeaza un carton de culoare verde in forma unui bradut. Aduna la un loc magneti, cartoane, cuburi, insigne si toate obiectele de dimensiuni mici din jur care contin cifre, astfel incat sa adunati toate cele 25 de zile. Apoi, incepeti sa le agatati in bradut, in ordine, sau aleatoriu, dupa cum doriti.

Citeste si despre