Crafturi simpatice de Craciun pentru copii

| | Actualizat: 2013-02-26 17:39:42

1. Elfi veseli si haiosi din margele din lemn

Iata un craft extrem de simpatic, pe care copilul tau cu siguranta il va adora. Elfii din margele din lemn pot deveni obiecte de decor in casa sau pot fi agatati, cu succes, in bradut, pe post de ornament. Aveti nevoie de o sarma mai groasa, pentru a crea un schelete simplu si de cat mai multe margelute din lemn, de mai multe marimi, pentru a forma capul si picioarele si mainile. Mai aveti nevoie de bucati colorate de fetru, pentru a crea palariute si fulare, dar si de creioane colorate sau carioci pentru a le contura cate un chip. Agatati-i cu panglica in bradut sau atarnati mai multi elfi pe o ata, facand un soi de ghirlanda.

2. Braduti miniaturali

Exista o sumedenie de moduri in care puteti crea braduti. O idee inedita si nastrusnica este sa faceti mai multi braduti din pampoane colorate, de diferite marimi, pe care sa-i postati in capace de la sticle de plastic. Nu uitati sa le puneti in varf un mot sau sa creati stelute din carton sau fetru, pe care sa le lipiti. Apoi, aranjati-i intr-o decoratiune speciala de Craciun, singurei sau impreuna cu alte crafturi facute de cel mic.

3. Personaje de Craciun din bete de inghetata

Iata alte crafturi simpatice si destul de usor de facut de catre cel mic. E timpul ca betele de la inghetata colectionate peste vara sa devina utile si sa se transforme in niste crafturi dragalase de sarbatori. Copilul poate da viata unor personaje specifice de Craciun, cu ajutorul acestor betigase. Poate crea un Mos Craciun, un ren sau un om de zapada, doar cu ajutorul cariocilor sau acuarelelor, a unor bucatele de fetru colorate si a unor nasturei mititei.

4. Covoras sau fustita pentru bradul de Craciun

Copilul poate crea un covoras simpatic sau o "fustita" pentru portiunea podelei unde este pozitionat bradul de Craciun. Pe acesta pot sta frumusel cadourile si jucariile sau dulciurile de sub pom. Covorasul poate fi creat din hartie cartonata, decupata in forma de cerc si ondulata pe margini. Apoi, impreuna cu copilul, faceti tot soiul de figurine colorate din hartie - Mos Craciun, stelute, fulgi de nea, braduti, reni, sanie cu zurgalai. Decupati-le si lipiti-le din loc in loc, pe covoras.

5. Ornamente pentru brad

Impodobiti bradul de anul acesta doar cu ornamente create de manuta voastra. Faceti stelute de agatat in pom din nasturi colorati lipiti pe bete de inghetata suprapuse in X, globuri din mingi de cauciuc usoare si pasarele, reni sau oameni de zapada din hartie cartonata sau fetru.

6. Ornamente de brad... comestibile

Unele dintre cele mai la moda ornamente pentru bradut sunt cele dulci, comestibile, facute in casa. Asadar, coace cateva tavi de fursecuri si biscuti, in diferite forme - fluturasi, inimioare, stelute, braduti. Apoi, decorati-le cu bombonele si alte ingrediente si agatati-le cu panglica in bradut.

7. Ghirlanda din braduti de fetru sau carton

Ghirlandele sunt printre cele mai simple crafturi pe care le pot face copiii. Insa chiar daca micutul s-a obisnuit sa faca o ghirlanda clasica, din cercuri sau inele colorate din hartie, anul acesta invata-l sa faca si alte modele, din figurine pe care sa le atarne pe ata. Un exemplu simpatic este ghirlanda din braduti miniaturali, lipiti pe ata. Confectioneaza, impreuna cu copilul, braduti din fetru sau carton, de aceeasi marime, in diferite nuante de verde si apoi lipeste-i din loc in loc, pe ata. Pe unii dintre ei, copilul ii poate si impodobi, cu ajutorul cariocilor.

Citeste si despre