9 cadouri de Craciun pentru copii pe care le poti face singura

| | Actualizat: 2012-12-24 22:47:31

Cadourile de Craciun pentru copii pun intotdeauna la grea incercare imaginatia si creativitatea parintilor, care nu stiu ce sa mai cumpere sau ce idei sa mai nascoceasca pentru a-si impresiona prichindeii intr-un mod placut. Iata cateva idei nastrusnice si interesante de daruri de Craciun pentru cei mici, pe care le poti face cu mana ta! Intr-o epoca bazata pe consum, in care se pune pret mai mult pe pragmatic decat pe spiritual, cei mai multi parinti doresc sa se intoarca in trecut, la adevaratele valori si sa ofere prichindeilor ocazia sa descopere mai degraba bucuria de a primi un dar, decat valoarea cadoului in sine. Si ce alte cadouri pot avea o insemnatate sufleteasca mai mare, daca cele facute de manutele mamicii sau ale simpaticului si darnicului Mos Craciun.

1. Paturica personalizata pentru bebe

Paturica este cel mai comun obiect de confort la varste mici, care-i ofera copilului caldura si siguranta si il ajuta sa se adapteze la noul mediu, cand este bebelus. Cu siguranta ai deja o paturica pentru bebelusul tau. Insa o idee simpatica ar fi sa o inlocuiesti pe cea veche cu una noua, pe care sa o personalizezi si sa o transformi in cel mai de pret cadou al copilului. Ia o paturica alba sau intr-o singura nuanta si apoi decoreaz-o dupa bunul plac: prin atasarea floricelelor din materiale textile, inimioarelor, coaserea numelui copilului din litere facute din fetru sau panza etc. Peste ani, paturica de cand era bebe va deveni cea mai frumoasa amintire a copilului!

2. Hainuta de dinozaur

Copilul tau e topit dupa dinozauri si alte creaturi din epoca preistorica? Atunci Mos Craciun stie deja ca darul de sub bradut trebuie sa aiba legatura cu aceasta pasiune. Daca are deja toate colectiile de dinozauri sub forma de figurine, carticele, puzzle-uri si alte jucarii, este timpul sa vii cu o idee originala: un hanorac sau gecuta de dinozaur. Tot ce trebuie sa faci este sa atasezi o creasta de dinozoaur pe o bluzita cu gluga sau pe gecuta de iarna a copilului. Poti face creasta din fetru colorat.

3. Puzzle din fetru sau carton

Renunta sa dai banutii pe un puzzle din magazin pentru cadoul de Craciun al copilului. Fa-l chiar tu! Nu ai nevoie decat de mai multe bucati colorate de fetru si un sablon, pentru model. Ia o bucata de fetru mai mare, dreptunghiulara sau patrata, intr-o singura nuanta. Apoi, din celelalte bucatele, decupeaza formele necesare realizarii desenului pe care l-ai ales. Dupa ce le-ai terminat, ataseaza-le pe bucata de fond, prin lipire sau coasere. Dupa ce ai terminat de aplicat toate bucatelele si ai dat forma desenului, ia o foarfeca si taie imaginea in bucati, asemenea unui puzzle. Apoi, coase marginile fiecarei bucati de puzzle, astfel incat sa fie bine delimitate. Fa o poza puzzle-ului asamblat, scoate-o la imprimanta si lipeste imaginea pe cutia de cadouri in care introduci si piesele puzzle-ului. Imaginea finala este importanta, deoarece reprezinta un reper sau model pentru copil, dupa care se va orienta atunci cand va incerca sa il asambleze.

4. Gablonturi si bijuterii homemade

Ai o fetita cocheta, care adora sa se faca frumoasa cu toate accesoriile pe care le are la indemana si nu se mai satura sa primeasca in dar bratari, ineluse, coliere, brose si bentite? Fa-i fetitei tale cadou de Craciun un set de bratari unice, personalizate, din impletituri si accesorii colorate si vesele. Daca e micuta si are doar 2-3 sau 4 anisori, renunta sa atasezi margelute sau accesorii metalice, de plastic sau sticla, de mici dimensiuni, deoarece exista riscul sa le bage in gurita si sa se inece. Concentreaza-te pe impletituri din diverse materiale!

5. Gentuta de umar personalizata

Nu ai nevoie de foarte multe materiale pentru a crea o gentuta dragalasa de umar. Fetrul este un material potrivit pentru a crea o gentuta in forma de animalut, iar bumbacul este ideal pentru modelele de tip sacosa sau rucsacel. Ai grija sa o impodobesti cu cat mai multe accesorii - insigne, etichete, abtibilduri, decoratiuni din fetru sau alte texturi etc. Chiar daca pare mai potrivit pentru fetite, si baieteii se pot bucura de un astfel de cadou. Insa ai grija sa creezi modele de genti ceva mai masculine, in culori baietesti si cu decoratiuni adaptate preferintelor baiatului tau.

6. Jucarie de plus

Ce rost are sa investesti bani in jucarii de plus de pe piata, cand poti crea chiar tu un animalut de plus, pe care copilul il va indragi cu siguranta. Ai nevoie de o bucata de material textil - care poate proveni de la o bluza mai veche sau un tricou - si vata. Decupeaza materialul, coase-l pe margini astfel incat sa dai forma animalutului pe care vrei sa il creezi si umple-l cu vata. Creeaza-i diverse accesorii - cravata, papion, vestuta - si deseneaza-i ochii si gurita cu markerul.

7. Bentita cu urechi de animalut

Bentitele cu urechiuse sunt unele dintre accesoriile preferate ale copiilor. Au ocazia, cu ajutorul acestui mic accesoriu, sa se transforme rapid intr-un ursulet, intr-o vulpita, iepuras sau alt animalut simpatic. Ai nevoie de o bentita normala, simpla, si de fetru pentru a putea crea, manual, urechiusele. Cele ale fetitelor pot fi impodobite cu sclipici, blanita si alte accesorii dragalase.

8. Hainute personalizate

In acest an, Mos Craciun trebuie sa afle ca micutului tau nu ii mai sunt pe plac hainutele simple, fara personalitate. Asadar, nu mai sta pe ganduri si gaseste solutii pentru ca Mos Craciun sa satisfaca pretentiile din ce in ce mai mari ale copilului! Cumpara bluzite simple, in culori uni, si pune-ti la lucru imaginatia, decorandu-le cu tot felul de broderii, accesorii sau imprimeuri, cat mai originale si atragatoare.

9. Botosei de casa

Este adevarat ca pe piata exista o gama destul de variata de modele de botosei pentru cei mici, insa nicio pereche nu va fi la fel de spectaculoasa si frumoasa ca cea facuta de mainile harnicute si iscusite ale lui Mos Craciun. Ai nevoie de talpici pe marimea copilului tau si de fetru, pentru a crea cei mai simpatici si colorati botosei de casa. Fetrul se decupeaza dupa forma talpii si apoi se coase pe margini. Botosii sunt accesorizati cu floricele, inimioare si alte decoratiuni pe placul copilului.

Citeste si despre