6 decoratiuni de facut cu copilul pentru 1 Iunie

| | Actualizat: 2014-05-21 11:51:39

Ziua copilului este un eveniment important in familia ta, intrucat este ziua in care micutul tau este sarbatorit alaturi de o multime de alti copilasi de pe Glob. De aceea, merita sa fie sarbatorita cum se cuvine, cu multe evenimente frumoase, traditii unice, dar si cu o casuta decorata frumos, cu crafturi si ornamente facute chiar de manuta copilului tau! Iata cateva idei simpatice de decoratiuni pentru 1 Iunie, pe care le poti face impreuna cu prichindelul tau!

1. Bombonele decorative

Dulciurile si voia buna sunt ingredientele secrete ale succesului unei petreceri de Ziua Copilului. Si cum bombonelele sunt limitate in meniul zilnic al celor mici, nu strica sa fie implementate in decorul casei. Sunt simpatice si creative, dar sunt inspirate si din universul magic al copilariei, reprezentand un motiv in plus pentru a le confectiona cu ocazia zilei de 1 Iunie. Aveti nevoie doar de hartie de cadouri, cu modele cat mai colorate si inspirate de vara, de vata si de panglica. Taiati dreptunghiuri sau patrate din hartie, umpleti-le la mijloc cu vata si rasuciti-le. Apoi, legati-le cu panglica la capete.

2. Inimioare decorative

Confectionarea unor inimioare simpatice, care se agata de lustra sau de alte piese de mobilier din casa reprezinta o idee simpatica de decoratiune. Aveti nevoie de cutii de carton cat mai vesel colorate, de panglica, perforator, foarfeca si vata pentru a umple inimioarele. Decupati doua inimioare din carton "in oglinda" (de dimensiuni egale), perforati-le din loc in loc, pe margini (suprapuneti-le si perforati ambele bucati in acelasi timp) si apoi introduceti panglica prin gaurele pentru a le uni. In momentul in care ati ajuns la ultima sau antepenultima gaura, introduceti vata, astfel incat inimioara sa fie bombata si apoi prindeti si ultimele gauri. Atarnati inimioara de o alta bucata de panglica.

3. Floricele decorative

Floricelele simpatice din carton decorate cu nasturei, hartie creponata, vata si sclipici reprezinta decoratiuni dragalase de vara care pot sta in vaza din dormitorul copilului nu doar in ziua de 1 Iunie, ci pe tot parcursul sezonului calduros. Tulpinile floricelelor pot fi facute din betisoare de lemn invelite in hartie glasata colorata in verde. Petalele pot fi decupate din hartie creponata si decorate cu nasturei in mijloc si alte accesorii colorate pe marginile lor.

4. Baghete magice

Daca ai o fetita, atunci creeaza impreuna cu ea o bacheta magica speciala pentru printese. Este o decoratiune simpatica si foarte usor de realizat, doar dintr-un bat de lemn, mai lung, o foarfeca, o bucata de fetru sau carton colorat, vata pentru umplutura si panglica. Se decupeaza din carton sau fetru 2 bucati identice in forma de stea, se cos un pic pe margini sau se leaga cu panglica si se umple steluta formata cu vata. Se ataseaza batului, iar bagheta magica este gata.

5. Rama foto in forma de floare

Marcati ziua de 1 Iunie a acestui an cu o rama foto cu totul speciala, confectionata integral de tine si prichindel. O puteti crea din carton cu o textura ceva mai tare, lipici si accesorii decorative colorate si stralucitoare. Decupati cartonul in forma de floare, colorati-l si accesorizati-l cu paiete, nasturei si alte decoratiuni si montati-i pe spate, tot din carton, stativul, pentru a o putea sprijini pe masa. Lipiti pe spate, inaintea stativului, o poza cat mai actuala cu prichindelul si pozitionati-o astfel incat sa se vada cat mai bine.

6. Masca de fata

Fie ca organizezi o petrecere speciala de Ziua Copilului, fie ca sarbatoriti evenimentul in cadru restrans, creeaza impreuna cu prichindelul o masca de fata speciala, pe care sa o poarte in ziua in care sunt sarbatoriti copiii din aproape toata lumea. Si, pentru ca este vara si frumos afara, alege o tematica inspirata din natura pentru mascuta. Faceti-o sub forma de soare, floare, fluturi, animalute sau pur si simplu, faceti-o cat mai colorata si vesela cu putinta.

Citeste si despre