6 crafturi pentru 1 Iunie (Ziua Copilului)

| | Actualizat: 2017-05-29 18:01:15

Crafturile pentru 1 Iunie reprezinta o modalitate excelenta pentru tine si prichindelul tau de a celebra Ziua Copilului. Indiferent ca sunt cu tematica de 1 Iunie sau nu, realizarea crafturilor este o activitate distractiva si creativa pentru cel mic, dar si un mod simpatic de a sarbatori inceperea verii! Iata cateva idei simpatice pe care sa le pui in practica cu cel mic!

1. Inimioara din amprentele manutelor

Unul dintre cele mai simple, simpatice si de efect crafturi pe care le poate face copilul de 1 Iunie este tabloul cu amprente colorate ale manutelor lui. Tot ce trebuie sa faceti este sa luati un carton maricel, sa il decupati sub forma de inimioara si apoi sa va distrati copios cand copilul isi mazgaleste palmele cu tot soiul de culori, pentru a amprenta cartonul. Combinati amprentele in diverse pozitii si culori, astfel incat craftul sa iasa cat mai vesel.

2. Felicitare de Ziua Copilului

Ce alta modalitate mai buna de a sarbatori Ziua Copilului decat prin realizarea unor felicitari simpatice, cu dedicatie pentru toti prichindeii din lume, dar si pentru parintii lor frumosi si mandri. Lasa copilul sa-si puna la contributie imaginatia si creativitatea si sa creeze felicitarea in ce forma doreste: inimioara, fruct, figurina, floricica etc. Ajuta-l sa o coloreze si sa o accesorizeze, dar si sa scrie un mesaj cu specific pentru Ziua Copilului.

3. Floricele din hartie

Vine vara, iar floricelele colorate si parfumate vor impanzi natura. Confectionarea unor floricele din hartie este un alt mod in care puteti sarbatori Ziua Copilului si inceputul verii. Cumpara-i micutului tau hartie glasata, creponata, cartoane colorate si invata-l sa faca din ele lalele, trandafirasi, crizanteme si alte floricele simpatice. Pastrati-le pe toate intr-o vaza, pentru a va aduce aminte mereu de ziua de 1 Iunie si de modul in care ati sarbatorit-o impreuna.

4. Soare arzator si zambitor de vara

Soarele este unul dintre simbolurile verii care merita sa ramana in colectia de crafturi a copilului tau. Invata-l sa faca un soare simpatic dintr-o farfurie de plastic in mijloc si bucati de carton colorat decupat cu formele palmelor lui si sa-i picteze un chip zambitor cu creioane colorate. Agata-i-l apoi undeva strategic, in camera lui.

5. Pandantive din floricele colorate din carton

Daca ai o fetita, va fi mai mult decat incantata sa faci impreuna cu ea cateva pandantive speciale in forma de floricele, din carton si margelute colorate, pe care sa le poarte pe tot parcursul sezonului cald. Aveti nevoie doar de un carton ceva mai gros, pe care sa il decupati sub forma unei flori si cateva cristale si margele cu care sa accesorizati floarea si sa o faceti mai pretioasa. Cu cat va fi mai colorata si mai vesela, cu atat va fi mai indragita de micuta ta.

6. Decoratiune cu inspiratie acvatica

Un alt craft simpatic, in ton cu vara care-si face debutul de Ziua Copilului, este tabloul acvatic, presarat cu tot soiul de animalute si vegetatie marina. Desi este mai simplu sa colorati peisajul acvatic cu ajutorul pensulei si acuarelelor, este mai interesant sa decupati figurine in forma de peste, meduze, caluti de mare, stelute de mare, sa le colorati separat si apoi sa le asamblati pe tablou.

Citeste si despre