Poveste tulburatoare: un bebelus s-a trezit din coma si i-a zambit tatalui sau. "Este un miracol"

| | Actualizat: 2019-10-28 12:17:29

Parintii unui bebelus de 14 luni au trecut prin pline de groaza, cand intr-o dimineata au vazut ca micutul lor nu mai respira. Au chemat imediat ajutor, iar medicii ajunsi la fata locului l-au resuscitat minute in sir. Dupa ce a ajuns la spital, Michael a fost bagat in coma indusa pentru a-i proteja creierul, scrie CNN.

Baietelul s-a trezit din coma abia dupa cinci zile si primul lucru pe care l-a facut a fost sa ii zambeasca tatalui sau. Micutul facuse un stop cardiac.

"Am sa pretuiesc aceasta clipa cu toata inima. A devenit cea mai fericita clipa din viata mea. Este un miracol viu si suntem mandri de el," a spus mama lui, Emma Labuschagne.

A fost diagnosticat cu o tumoare rara

Familia Labuschagnes, care mai are alti doi copii, a aflat ca Michael are un fibrom cardiac. Este o tumoare care poate bloca fluxul de sange catre inima si are 5 centimetri. Este imensa in comparatie cu inima mica a bebelusului, au spus medicii. 

Acestia le- au spus parintilor lui Michael ca boala lui este atat de rara, incat niciun chirurg din Regatul Unit nu si-ar asuma riscul sa-l opereze. In aceasta situatie existau doua variante: sa astepte la rand pentru un transplant de inima sau sa gasesca un chirug in strainatate.

Disperati, parintii s-au interesat si au aflat de un spital pentru copii din Boston (SUA), care detine aparatura necesara pentru o astfel de operatie, cu o rata de supravietuire de 100% in ultimii 10 ani. Costul unei astfel de interventii se ridica la 147.000 de dolari.

"Cand am primit raspunsul celor de la spitalul Boston ca este eligibil pentru operatie, nu ne-a mai pasat de costuri. Platim oricat e nevoie pentru a salva viata fiului nostru," a spus Emma. Ea si sotul ei au inceput sa stranga bani primiti din donatii.

Pentru a supravietui pana la plecare in Statele Unite, progaramata in luna aprilie 2020, Michael este conectat la un defibrilator intern si un stimulator cardiac care ii sustin inima. Mama sa a declarat pentru CNN ca micutul ia de 4 ori pe zi medicamente, care adesea ii provoaca reactii adverse, cum ar fi dureri de stomac, diareea si sensibilitatea pielii care il impiedica sa iasa la soare. 

"Uitati-va la el, face ce face orice bebelus normal. Zambeste tot timpul. Fratii lui il adora si el este micutul nostru luptator. Suntem recunoscatori ca il avem, chiar si cu problemele lui medicale," a continuat mama lui Michael.

 

Citeste si despre