Fii creativa folosind hainele vechi!

| | Actualizat: 2013-02-15 13:50:00

Ai strans o multime de hainute mai vechi pe care nu le poti dona din diverse motive? Nu te grabi sa le arunci la cos! Chiar daca sunt decolorate, jerpelite sau rupte, ele pot fi "reciclate" si reutilizate pentru a da nastere unei garderobe noi a copilului, unor jucarii sau altor accesorii vestimentare inedite. Iata cateva idei interesante de a transforma creativ hainutele vechi in accesorii si decoratiuni pentru casa sau in lucrusoare pentru cel mic!

1. Sosetele rupte - jambiere noi

Daca tu sau copilul aveti multe sosete lungi, care s-au rupt la degete sau in calcai, nu inseamna ca sunt bune de aruncat la cos. Transforma-le in jambiere, decupand talpa si croind un tiv pe margini, astfel incat sa nu se desire. Acum, copilul tau le poate purta din nou. Aplica aceeasi metoda si in cazul dresurilor groase, colorate si rupte. Transforma-le in colanti!

2. Bluzite vechi - gentute noi

Bluzitele sau tricourile vechi ale copilului pot fi transformate in gentute foarte la moda pentru fetite. Gentutele tip sacosa sunt accesorii foarte la moda pentru copii. De ce sa cumperi una cand poti sa o cosi chiar tu, din hainute mai vechi? Ii poti atasa si buzunarele in diverse forme, insigne, brelocuri si alte accesorii dragalase!

3. Jucarii de plus

Hainutele vechi si colorate pot fi transformate cu succes in cele mai simpatice jucarii de plus pentru cel mic. Decupeaza bluzitele care sunt mai colorate si vesele in diverse forme de animalute. Daca nu te pricepi sa le faci fara a avea un model in fata, poti folosi sabloane de pe internet si le poti decupa urmarind conturul lor. Este important ca un model de animalut sa se regaseasca in dublu exemplar, deoarece cele doua bucati identice de material trebuie cusute pe margini. Lasa un mic spatiu desfacut, pe unde sa umpli jucaria cu vata. Dupa aceea, coase si marginile care au ramas desfacute si incurajeaza copilul sa coloreze chipul animalutului cu carioci.

4. Fete de perna

Fie ca e vorba de bluzite, tricouri sau pulovere, toate hainutele vechi pot fi transformate in fete de perna spectaculoase si haioase pentru camera copilului. Cumpara niste pui de perna simpli din magazinele de specialitate. Apoi masoara una dintre ele si incepe sa decupezi materialul pe care-l ai la dispozitie pentru a crea imbracamintea pentru ea. Taie doua bucati de marimi egale si coase-le pe margini, lasand una dintre ele complet desfacuta. Adauga din loc in loc cate un nasturel, pe una dintre marginile lasate necusute, si fa si cate o gaurica mica pe partea cealalta, prin care sa poata trece nasturelul, cand inchizi fata de perna. Apoi, introdu puiul de perna in imbracamintea creata cu manutele tale si gaseste-i locul potrivit in camera prichindelului tau!

5. Buzunar pentru scaunul masinii

Orice salopetica mai veche a copilului poate fi transformata cu succes intr-un buzunar sau suport special atasat pe spatele scaunului masinii. Tot ce trebuie sa faci este sa prinzi bretelutele mai scurte, din partea de sus, de tetiera scaunului, iar celelalte (atasate braului) de mijlocul scaunului. Apoi, poti incepe sa confectionezi diverse buzunarase, pe care sa le cosi pe partea din fata a salopetei, astfel incat sa poata fi folosite pentru depozitarea carticelelor, accesoriilor, jucariilor si a altor obiecte de mici dimensiuni.

6. Haine personalizate

In alergatura de colo pana colo si in joaca lui de zi cu zi, micutul tau a reusit "performanta" de a rupe hainutele noi, de a le agata in diverse locuri sau chiar de a le decolora? Nu-i nimic! Nu inseamna ca nu mai pot fi purtate! Pune-ti imaginatia la contributie si creeaza cele mai moderne si haioase "petice" pentru a acoperi micile defecte ale hainutelor lui. Poti sa le faci din alte materiale ale unor bluze sau tricouri mai vechi. Decupeaza-le in forma de animalute, stelute sau inimioare si apoi coase-le pe portiunea unde se afla ruptura sau unde este defectul. De asemenea, poti aplica litere pe bluzite si poti compune din ele numele copilului sau diverse mesaje pentru cel mic, astfel incat sa personalizezi hainutele.

Citeste si despre