7 costume pentru copii inspirate din portul traditional romanesc

| | Actualizat: 2013-05-22 18:15:09

Costumele populare sau hainutele inspirate din portul traditional romanesc nu sunt doar un semn de patriotism, ci si o dovada de respect fata de cultura si traditiile tarii noastre. Invata-ti copilul inca de mic rolul si semnificatia costumaselor populare, imbracandu-l in tinute inspirate din diverse modele de costume traditionale de la noi din tara!

1. Costum popular de fetite

Iata un costumas simpatic, cu modele si broderii inspirate din portul traditional romanesc. Este special creat pentru fetite si este format dintr-o superba ie brodata pe margini si o fusta lejera, cu model de flori. Costumul popular poate fi comandat pentru orice fetita cu varsta cuprinsa intre 0 si 12 anisori.

Pret: 299 lei, cevaaparte.ro

2. Costum national pentru baietei

Realizat doar din materiale 100% naturale, simpaticul costum popular pentru baietei reprezinta o idee spectaculoasa de cadou pentru copil, oferindu-i ocazia sa descopere mai multe informatii despre cutumele sau traditiile romanesti. Daca nu vrei sa i-l faci cadou, atunci poti imbraca copilul intr-un astfel de costum la diverse ocazii speciale: Ziua Nationala a Romaniei, Halloween, Zilele Orasului etc. Costumul este format din camasa traditionala, pantaloni, dar si vestuta din lana, care se dovedeste a fi extrem de calduroasa in sezoanele reci. Se poate face pe comanda pentru baietei de toate varstele.

Camasa - 135 lei; Vesta si pantaloni - 235 lei

costumepopulare.wordpress.com

3. Costum popular botez - fetite

Daca vrei sa iti imbraci fetita in ceva special la botez, atunci costumasul popular este o idee inedita si interesanta, care-i va lua pe toti prin suprindere. Costumasul este facut din bumbac si cuprinde toate piesele specifice unui port traditional: rochie brodata, catrinta, vesta de lana, batic, traistuta si opincute.

Pret: 249 lei, cadouri-shop.ro

4. Costum populas botez - baietei

Si baieteii pot fi dichisiti la botez intr-un costumas popular dragalas, care-i va face sa para niste feciorasi in toata regula. Costumul cuprinde camasa, pantalonasi de in sau din bumbac alb, vesta de lana, traista, clop si opinci. Poate fi comandat pentru baietei cu varste cuprinse intre 0 si 2 anisori.

Pret: 199 lei, cadouri-shop.ro

5. Costum popular fetite

Creat din bumbac 100% si in culori calde si dragalase, acest costum popular simpatic va oferi o nota autentica tinutelor fetitei tale. Este format din ie, fustita si vestuta. Piesele costumasului pot fi purtate si separat, in combinatii cu alte hainute din garderoba micutei tale. Costumasul se poate face pe comanda pentru fetite de orice varsta.

Ie - 135 lei; Vestuta - 130 lei; Fustita - 100 lei

costumepopulareromanesti.wordpress.com

6. Costum de badita

Daca vrei sa iti transformi baietelul intr-un badita de la tara, atunci acest costum este alegerea perfecta. Simpaticul compleu popular este format din camasa, pantaloni, brau si caciula traditionala si il face pe baietelul tau sa para rupt parca din peisajele rurale descrise in "Morometii" lui Preda.

Pret: 299 lei, cevaaparte.ro

7. Camasa si baticut pentru fetite

Daca nu vrei sa cumperi copilului tau un costum popular romanesc, atunci poti opta doar pentru bucati din el, pe care sa le asortezi apoi la hainutele pe care le are deja in garderoba. O sugestie este acest set format din ie si baticut simpatic, destinat fetitelor cu varsta de pana in 14 ani. Ia este confectionata din bumbac si are manecutele brodate in spirit traditional romanesc, iar baticul este rosu si cu model popular. Acestor piese inspirate din portul popular romanesc le poti asorta o fustita lunga pana in pamant sau una scurta si larguta.

Ie - 95 lei; Batic - 10 lei

costumepopulare.wordpress.com

Citeste si despre