Decoratiuni pentru camera copilului. Proiecte jucause si creative

| | Actualizat: 2014-02-10 16:41:41

Decorarea camerei copilului se poate transforma intr-o joaca distractiva si practica, daca te inarmezi cu putina imaginatie si iti transformi micutul intr-un mic asistent designer de interior. Orice obiect de prin casa se poate transforma in decoratiuni s

1. Decoratiuni si picturi pe pereti

Pictarea peretilor reprezinta una dintre cele mai moderne idei de decoratiuni pentru camera copilului. Picturile alese depind foarte mult de stilul si tematica aleasa pentru decorarea camerei. Puteti picta singuri peretii, puteti apela la serviciile unui profesionist sau va puteti simplifica munca prin lipirea unor colaje speciale de perete. Pentru un accent de originalitate, improvizati doua lampi verticale pe perete, desenand in jurul becului tot soiul de figurine.

2. Expozitie de desene si picturi

Daca nu vrei ca desenele si capodoperele artistice pe care copilul le-a pictat de-a lungul timpului sa stea inchise in dosare, le poti expune pe niste polite de lemn batute in perete. Pe langa scopul practic al acestei improvizatii, exista si unul estetic, intrucat colectia de picturi a copilului va deveni o decoratiune autentica a incaperii.

3. Etajera jucarie

Etajerele sunt piese de mobilier practice si deloc voluminoase, care se integreaza perfect in spatiile mici si neincapatoare pentru zecile de jucarii si carti ale copilului. Daca ai nevoie de o astfel de piesa de mobilier, confectioneaz-o sau comand-o in forma unei jucarii. Poate fi o etajera chitara (ca in imagine), robot, masinuta sau poate lua forma unui personaj preferat de desene al micutului.

4. Suporturi de creioane din galetuse metalice

Galetusele metalice reprezinta o idee grozava pentru improvizarea unor suporturi pentru creioane, carioci, rigle, foarfeci, lipici, pensule etc. Acestea se mai pot realiza si din borcane, conserve, tuburi de hartie igienica etc. Pentru suportul din galetuse, trebuie sa montezi o polita de lemn sau tablie in perete, sa bati cateva cuie in ea si sa atarni galetusele de acestea. Monteaza acest ansamblu decorativ pe peretele din fata biroului, astfel incat cel mic sa aiba acces rapid la obiectele din galetuse.

5. Comoda personalizata

Alunga monotonia din mobilierul vechi al dormitorului copilului, oferindu-i un aspect nou si personalizat. Daca este in culori uni, fara imprimeuri, atunci poti improviza tot soiul de modele interesante pe el. Poti picta sertarele unei comode dupa bunul plac ori poti nota pe sertare categoriile lucrurilor care se gasesc in ele, pentru o mai buna organizare a acestora, dar si pentru un efect vizual autentic.

6. Hamac plin de jucarii

Atarnarea unui hamac miniatural intr-un colt al camerei copilului se dovedeste a fi o masura atat estetica, cat si practica. Umplerea lui cu jucarii de plus il va transforma intr-o decoratiune originala, dar si intr-o solutie ingenioasa de organizare a lucrurilor din camera lui.

7. Globuri decorative de iarna din borcane

Te-ai saturat sa vezi jucarii vechi aruncate dintr-un colt intr-altul al camerei? Improvizeaza decoratiuni din ele si transforma-le in globuri spectaculoase de iarna. Ai nevoie doar de cateva borcane, de apa, putina glicerina, bilute de polistiren si sclipici. Lipeste jucariile de capace, adauga apa in borcane, dar nu le umple pana sus, cateva picaturi de glicerina, polistiren si sclipici, apoi infileteaza capacele si intoarce borcanele invers.

8. Lampa artistica

Cumpara o lampa obisnuita, clasica, cu abajur alb si personalizeaz-o cu pensula si vopsele industriale nontoxice, astfel incat sa se armonizeze cu decorul camerei copilului. Pentru un efect si mai special, ataseaza o jucarie de butonul de aprindere, astfel incat sa exprime si mai mult inocenta copilariei.

9. Masina suport pentru carti

Copilul tau are o colectie impresionanta de carti si reviste si nu mai stii pe unde sa le expui si depozitezi? Creeaza cea mai ingenioasa biblioteca, sub forma unei masini pe patru roti. Ai nevoie doar de roti si de o platforma de lemn sau metalica pe post de podea. Dupa asamblarea acestora, poti incepe sa aranjezi cartile suprapuse ori unele langa altele, in functie de dimensiuni, astfel incat ansamblul lor sa formeze partea superioara a automobilului.

10. Cuier copacel

Poate crezi ca un cuier nu are ce cauta in camera copilului si ca este suficient cel de pe holul casei, nu? Insa in momentul in care cel mic are cate o geanta separata pentru scoala, antrenamente sau iesiri in familie, s-ar putea ca acestea sa se adune si sa stea imprastiate prin casa. Pentru a nu ocupa prea mult spatiu cu un cuier, il poti improviza din lemn, sub forma unui copac lipit de perete, in care bati niste cuie sau piuneze colorate de care sa agati gentile copilului.

11. Tablouri de perete din creioane colorate

Creionele colorate vechi ale micutului pot fi transformate intr-o opera de arta. Indiferent de dimensiunile lor, acestea pot fi lipite intre ele si modelate sub forma unei flori, a unei inimioare sau a unei alte figurine simpatice. Produsul finit se ataseaza cu lipici sau dublu adeziv pe perete.

12. Manere de mobilier din jucarii de lemn

Transforma jucariile vechi de lemn ale copilului in cele mai ingenioase manere pentru mobilierul din dormitor. In felul acesta, reciclezi jucarii si oferi si un aspect decorativ original si ingenios mobilierului camerei.

13. Litere decorative pentru perete

Literele decorative pentru perete sunt foarte la moda in amenajarea si decorarea camerei copilului. Pe langa faptul ca poti scrie diverse mesaje din ele, ele pot fi utilizate si pe post de agatatoare, daca infigi piuneze in ele, sau ca rafturi, daca au o grosime ceva mai mare, avand astfel si un rol practic in organizarea lucrurilor celui mic.

Citeste si despre