Copilul.ro
Imprimat de la www.copilul.ro la data 26-04-2024
Adresa articolului este: http://www.copilul.ro/print_articol.php?id=1112&id_pag=
Continutul acestei pagini nu poate fi preluat fara acordul scris al administratorului www.copilul.ro
Astazi, de Santamarie Mica, cei care se roaga la Maica Domnului vor avea parte de copii


Sfanta Fecioara sau Maica Precesta a fost fiica dreptilor si dumnezeiestilor parinti Ioachim si Ana, care traiau in orasul Nazaret. Ajunsi pana la o varsta inaintata, aveau o singura mahnire: nu aveau parte de copii. In fiecare zi inaltau rugaciuni aprinse catre Cel de Sus pentru indeplinirea acestei dorinte.


In una din zile batranei Ana i s-a aratat ingerul Domnului, care a vestit-o ca Dumnezeu i-a indeplinit rugaciunile si vor avea un copil; "Ca iata, vei zamisli si vei naste pe fiica cea binecuvantata prin care se va da mantuire lumii. Si se va numi Maria. Dupa noua luni, Ana a nascut pe Maria, prin care apoi s-a intrupat Hristos.


La noi ziua de nastere a Maicii Domnului este zi de targ.



Se aduc in iarmaroace primele produse ale toamnei. Acum este vremea adunarii buruienilor de leac si a celor necesare pentru descantece. Se bat nucile, se culeg primii struguri si se seamana granele. De Santa Marie Mica pleaca primele randunele. Femeile merg la biserica sfintind colivele de poame.

Astazi se inchide pamantul pentru serpi si insecte.

Traditia spune ca cei care isi doresc copii si se roaga astazi la Maica Domnului vor fi binecuvantati de Dumnezeu, asa cum au fost binecuvantati cu Fecioara Maria Sfintii Ioachim si Ana.