Copilul.ro
Imprimat de la www.copilul.ro la data 27-04-2024
Adresa articolului este: http://www.copilul.ro/print_articol.php?id=1081&id_pag=
Continutul acestei pagini nu poate fi preluat fara acordul scris al administratorului www.copilul.ro
Faimosul Orient Express a ajuns la Sinaia


Cel mai celebru tren, Orient Express, a poposit ieri, aproape patru ore, in gara din Sinaia. Luxos si plin de mister, legendarul tren a plecat din Paris in urma cu sapte zile si urmeaza sa ajunga astazi la destinatie, in Istanbul.


Toti cei aproape o suta de calatori sunt multumiti de aceasta inedita aventura si spun ca este o sansa in viata sa mergi cu Orient Express.

Potrivit traditiei, Orient Express opreste, in fiecare an, in gara din Sinaia. Se spune ca, atunci cand a sosit pentru prima data in Sinaia, regele a oprit trenul si a invitat toti calatorii la Castelul Peles.


Asa s-a intamplat si ieri, cand toti calatorii din Orient Express au luat drumul faimosului castel imediat dupa ce trenul a fost intampinat de oficialitati.






"Am mai fost o data cu Orient Express si ne-a placut la nebunie. Si sansa de a ajunge la Istanbul a fost spectaculoasa. De aceea ne-am decis sa mergem. Noi iubim trenurile vechi si ne place sa calatorim, sa vedem toate partile lumii. Acesta este trenul potrivit. Chiar ne distram. Am trecut prin tari interesante, mancarea este fantastica. Fiecare salon are specificul lui. Totul este impecabil. E minunat, intr-adevar", ne-a spus John Smith, calator american.

Turistii romani aflati in gara din Sinaia au fost deosebit de incantati de aparitia istoricului tren si au tinut mortis sa ia o amintire digitala pe camerele de filmat.

5.000 de euro calatoria


Trenul Orient Express are o capacitate de 100 de locuri in 15 vagoane. Chiar daca o calatorie costa 5.000 de euro, toate locurile sunt ocupate. In timpul excursiei, oamenii pot servi masa in trei restaurante cu specific diferit: Oriental, Steaua Nordului si Coasta de Azur. Somonul afumat costa 40 de euro, iar o salata de fructe cu serbet, 12 euro.


In tren este amenajat si un magazin de unde calatorii pot cumpara amintiri cu inscriptia Orient Express. De aici nu lipseste celebra carte a Agathei Christie, Crima din Orient Express.

"Este o mare placere sa facem, o data pe an, un voiaj prin Budapesta si Bucuresti. Este un voiaj de prestigiu care se bucura de mult succes. Este cel mai frumos tren din lume. Este regele trenurilor si, in acelasi timp, un tren pentru regi", ne-a declarat Miguel de Lacerda, managerul Orient Express.


Faimosul tren european, denumit si Trenul epocii frumoase, a fost pus in circulatie la 5 iunie 1883. In timpul regimului comunist, Orient Express nu a circulat prin Romania, fiind interzis. Din anul 1998, acesta si-a reluat traseul Paris-Istanbul, cu oprire in Sinaia si Bucuresti.



Sursa: Evenimentul Zilei