Importanta vitaminei C pentru sanatatea copilului tau

/ / Modificat: 2017-03-22
Importanta vitaminei C pentru sanatatea copilului tau

Vitamina C este foarte importanta pentru sanatatea copiilor si pentru dezvoltarea lor armonioasa. Ajuta la formarea si la repararea celulelor rosii din sange, la dezvoltarea oaselor si a tesuturilor. Iar beneficiile sale pentru organsimul copiilor nu se termina aici!

Vitamina C este utila pentru dezvoltarea armonioasa a gingiilor, intareste vasele de sange, previne formarea echimozelor si contribuie la vindecare, in cazul in care vanataile apar, de la caderi si zgarieturi. In plus, vitamina C ajuta la vindecarea ranilor, stimuleaza sistemul imunitar si tine infectiile la distanta. Un alt rol important al acesteia este acela ca ajuta la absorbtia mai buna a fierului de catre organism. Astfel, micutii au un grad mai scazut de a face anemie.

Este esentiala pentru productia de colagen, substanta care ajuta la dezvoltarea sanatoasa a oaselor, a danturii, a ligamentelor, cat si la mentinerea sanatatii pielii. Vitamina C contribuie si la dezvoltarea sistemului nervos al copiilor. Mai exact aceasta ajuta la producerea dopaminei, un neurotransmitator important pentru mentinerea sanatatii creierului.

Vitamina C se gaseste in mod natural in citrice, dar si in alte fructe si legume, precum broccoli, patrunjelul, mango, spanacul, ardeiul gras, rosiile.

Grabeste vindecarea racelilor

Virusurile se pot raspandi mult mai rapid in cazul copiilor, pentru ca acestia sunt mai vulnerabili, avand sistemul imunitar in dezvoltare. De asemenea, ei pot contracta mai repede, spre deosebire de adulti, virusurile din colectivitatile in care merg: la cresa, la gradinita sau la scoala. Asa ca nu este de mirare ca micutii pot raci chiar de mai multe ori pe an, indiferent de sezon. Ca sa treaca mai usor peste boala, vitamina C le va fi foarte utila.

O forma de administrare a vitaminei C, la primele simptome ale racelii si virozelor, o reprezinta suplimentele Propolis C. Acestea combina in mod eficient extracte naturale standardizate, tinctura de propolis si vitamina C, combinatie care ajuta organismul sa faca fata virusurilor care le dau tarcoale micutilor.

Propolis C reprezinta o gama complexa pe baza de ingrediente naturale, special conceputa pentru ajutor atat in faza de preventie a bolilor de sezon, cat si in fazele active ale bolii, pentru ca grabeste procesul de vindecare. De asemenea, este de ajutor si in fazele de refacere a organismului dupa boala. Astfel, copiii vor fi mai vioi si vor avea mai mult chef de viata dupa perioadele de convalescenta. Nu se vor mai simti foarte slabiti.

Propolis C Natural si Propolis C Echinacea se administreaza copiilor cate 2-3 comprimate pe zi si cate 4-5 comprimate pe zi in cazul adultilor. Propolis C Echinacea Forte se administreaza cate 1-2 comprimate pe zi, la copii, iar in cazul adultilor cate 3-4 pastile. Siropul Propolis C Echinacea Kids se administreaza cate o lingurita, o data pe zi, la copiii cu varsta intre 1 si 3 ani, la cei intre 4 si 6 ani cate 1 lingurita de 2 ori pe zi, iar la cei de peste 7 ani cate 1 lingurita de 3 ori pe zi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vitamina c Vitamina c copii Beneficii vitamina c

Articole recomandate

Citeste si despre