Educatia copilului in functie de zodie

/ / Modificat: 2011-10-20
Educatia copilului in functie de zodie

Educatia unui copil poate fi o sarcina dificila pentru multi parinti. Insa aceasta poate fi facilitata de astre, care te ajuta sa descoperi cele mai potrivite metode de educare si disciplinare ale copilului. Zodia lui iti sopteste cum este mai bine si mai usor sa il educi!

art_zodie-berbecBerbec

Copilul in zodia Berbec este o fire independenta. De aceea, educatia lui trebuie sa fie mai flexibila. Trebuie lasat sa faca lucrurile cum vrea el. Numai asa va deveni un bun intreprinzator. Berbecul este semnul zodiacal al antreprenoriatului.

Sunt capabili sa isi asume riscuri mari doar pentru a-si atinge scopul. De aceea, va face multe boacane in aceste incercari. Este bine sa il lasi sa isi asume riscuri, dar sa fii cu un ochi pe el, pentru ca exista reguli si acestea au un scop.

Este greu sa spui "nu" unui copil atat de incapatanat si doritor de cunoastere. Va trebui sa lucrezi mai mult la cum sa-i explici ca si "nu"-ul si regulile au un sens si sunt esentiale in disciplinarea lui, mai mult decat la a incerca sa i le impui prin pedepse.
 

art_zodie-taurTaur

Orice parinte si-ar dori un copil Taur. Este atat de usor de crescut si educat, e plin de dragoste de oferit, dar si dornic de a primi semne de afectiune.

Cea mai mare provocare cu care ai putea avea de-a face in disciplinarea lui este sa ii inveti sa isi controleze impulsurile. Cel mai important si frumos dar al educatiei pe care i-l poti oferi este sa il inveti sa rezolve conflicte si probleme intr-un mod calm, logic sau rational.

art_zodie-gemeniGemeni

Cel mai rau lucru pe care il poti face in educatia gemenilor este sa il cresti intr-un mediu care nu ii ofera sansa sa exploreze si sa invete din actiunile pe care le intreprinde. Nu incerac sa ai un stil educational autoritar, care abunda in reguli si limite. Copilul in zodia Gemeni are nevoie de libertate de exprimare si actiune, cu riscul de a face greseli. Are capacitatea de a invata din ele.

art_zodie-racRac

Racii sunt usor de crescut si educat. Uneori sunt firi destul de sufocante si posesive. Este important sa ii explici si sa ajuti copilul sa inteleaga ca uneori aratam dragostea si afectiunea pentru cineva si fara a ne baga in sufletul lor sau a-i acapara. Invata-l sa asculte nevoile si parerile celorlatlti si sa fie alaturi de ei intr-un mod adecvat.

Copilul Rac se bazeaza foarte mult pe intuitie si va avea tendinta sa se auto-educe in acest sens. El va realiza mai multe decat crezi. Sunt usor de mobilizat si de convins sa se implice in diverse activitati.

art_zodie-leuLeu

Leul este o fire puternica, chiar daca nu arata de multe ori asta. Si este copilul care imita tot ce fac cei-i din jur. Ei isi evalueaza propriile actiuni in functie de modul in care au rezultat la ceilalti. Asa ca cel mai important lucru pe care il poti face in educatia unui Leu este sa ii oferi un model potrivit de comportament (fiind tu unul) si un stil de viata sanatos si echilibrat.

Atentie, Leul este usor de rasfatat si poti cadea in aceasta capcana care iti poate da batai de cap. Insa ai grija nici sa nu il neglijezi, pentru ca poate cadea la fel de usor in depresie. Copilul in zodia Leu are nevoie de atentie moderata si bine cantarita.

art_zodie-fecioaraFecioara

Copilul in zodia Fecioara este o comoara la casa parintilor. Sunt ingrijiti, organizati si au un simt al umorului innascut. Ei au tendinta sa se poarte cum trebuie de parca s-ar fi nascut cu aceste maniere.

Unul dintre cele mai frumoase daruri pe care i le poti face uui astfel de copil este sa il cresti intr-un mediu amuzant si vesel, in care se cultiva din plin simtul umorului. De asemenea, el invata foarte multe prin joc si joaca. Asadar, foloseste-te de aceste instrumente in a-l invata valori si reguli disciplinare! Vei avea succes!

art_zodie-balantaBalanta

Copilul in zodia Balanta este foarte diplomat, sociabil, dar si un mic dictator. Lupta intotdeauna pentru ce e drept si se asigura ca vor fi razbunati daca li se fac nedreptati.

Spre deosebire de alte zodii care sunt egocentriste, centrate pe propriul ego, Balantele se focuseaza mai mult pe conceptul de "noi" (grup) - sunt dependente de relatii interpersonale, de socializare si comunicare.

De aceea, poti folosi comunicarea si activitatile de grup ca puncte forte in educarea unei Balante.

art_zodie-scorpionScorpion

Scorpionii sunt firi foarte impunatoare si impunatoare. Au vointa puternica si stiu ca sunt superiori multora. Au tendinta sa creada ca sunt nascuti cu o coroana deasupra capului si ca nu trebuie sa respecte regulile la care se supun toti.

Iti va fi greu sa ii impui limite si reguli. Le va incalca foarte usor, indiferent de consecinte. De aceea, in educatia lui trebuie sa fii ferma. Trebuie sa mergi neaparat pe principiul cauza-efect in impunerea regulilor. Sa stabilesti cu fermitate reguli si sa avertizezi copilul cu privire la consecintele incalcarii lor.

art_zodie-sagetatorSagetator

Atunci cand cresti un Sagetator trebuie intotdeauna sa faci lucrurile cat mai amuzante si interesante pentru el. Se plictiseste repede de rutina si trebuie sa le fie stimulat simtul umorului, jocul si spriritul aventurier. Iubeste libertatea si este sociabil. Trebuie sa ai grija sa ii inveti valori ca fidelitatea si responsabilitatea.

 

art_zodie-capricornCapricorn

Nu o sa depui multe eforturi in cresterea copilului. Ai putea zice ca s-au nascut cu o carte de educatie si disciplina a copiilor in minte. Este un copil inteligent, iar in cresterea lui trebuie doar sa fii atenta sa ii pui in valoare aceasta inteligenta.

Copilul in zodia Capricorn trebuie crescut si educat cu multa dragoste si afectiune.

art_zodie-varsatorVarsator

Varsatorul este un copil simpatic, amuzant si popular. Cel mai bine sunt crescuti si educatia tunci cand sunt implicati in activitati de grup. Ai grija, pentru ca sunt si firi incapatanate si au tendinta sa faca tot cum vor ei.

Cel mai bun mod de a convinge un Varsator ca trebuie sau nu sa faca ceva este prin asta de vorba cu el si a-i explica cu atentie si detaliat motivele pentru care ii ceri asta.

art_zodie-pestiPesti

Cu acest semn zodiacal nu este usor sa te intelegi pe cale verbala. Nu merge cu argumentarea, ci cu exemplificarea in educarea Pestelui.

Sunt nonconformistii zodiacului si sunt dificil de educat. Insa ii poti educa si disciplina prin puterea exemplului si prin apelul la exemple si situatii. Si modelul regulilor si consecintelor merge.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Educatia copilului zodie Educatie copii Disciplina copii Comportament copii zodii Crestere copii Cariera copii zodii Zodii copii

Articole recomandate

Citeste si despre