Copilul in zodia Varsator

/ / Modificat: 2009-09-15
Copilul in zodia Varsator





 

(20 ianuarie - 18 februarie)

Planeta guvernanta – Uranus

Piatra norocoasa – Ametist

Floare – Violeta

Culoare – Albastru deschis

Viata ta nu va fi deloc lipsita de stralucire, tinand cont de faptul ca Varsatorii sunt plini de surprize. Acestui copil ii este dat sa fie original intr-o lume a conformitatii. Varsatorii sunt nascuti pentru a alunga trecutul si pentru a reinventa viitorul, asa ca micutul tau va iubi experimentele si testarea limitelor de orice fel. Nu trebuie decat sa educi curiozitatea copilului tau, iar recompensele vor fi uriase si pentru tine si pentru copil.

Copiii Varsator sunt rebeli innascuti carora le place sa faca lucrurile exact asa cum vor ei. Inarmeaza-te cu multe jucarii pentru a-l impedica pe copilul tau sa devina nelinistit in timpul mesei. Lasa-l sa se joace si sa se murdareasca in voie la locul de joaca. Incurajeaza-i descoperirile si permite-i sa colectioneze pietricele, scoici sau alte mici "comori" pe care le gaseste.

Sprijina-i individualitatea si permite-i sa se imbrace cu ce vrea sau lasa-l sa aleaga cu ce jucarie vrea sa doarma. In mod regulat adu-i jucarii, carti si jocuri noi deoarece copiii nascuti sub acest semn sunt isteti si deseori se dezvolta mult mai repede decat ceilalti copii.

Un alt fel de tobosar

Copilul Varsator te va surprinde adesea cu inventivitatea si originalitatea sa. Este o persoana destul de sociabila  care are multi prieteni si cu cat acestia provin din medii culturale diferite, cu atat este mai bine pentru el.

Copiii Varsator sunt atrasi de diversitate si de experiente noi. Copilului tau s-ar putea sa ii placa mancarurile neobisnuite sau s-ar putea sa petreaca ore in sir in camera sa inventand ceva tehnic, functional si una peste alta incredibil.

Urmarirea propriei libertati si individualitati sunt printre principalele nevoi ale copilului Varsator, asadar trebuie sa ii oferi cat mai mult spatiu si autonomie. Daca nu le este permis sa se exprime asa cum doresc, copiii Varsator pot deveni rebeli sau incapatanati si depresivi.

Lasa-ti copilul sa se imbrace singur cat de devreme se poate si pune-i la dispozitie cat mai multe carti, unelte de arta si alte instrumente care sa ii hraneasca si sustina creativitatea. Copiii Varsator sunt inteligenti, au o gandire progresiva si o perspectiva interesanta asupra lumii, ceea ce ii va ajuta sa devina experti in rezolvarea problemelor.  

Copilul Varsator te va surprinde cu interesul sau si cu alegerile pe care le face in viata, dar daca nu vei putea sa fii deschis la modul in care functioneaza mintea sa, s-ar putea sa descoperi ca este un geniu in felul sau. Acesti copii au nevoie doar de timp pentru a gasi cea mai buna modalitate de a-si exprima stralucirea.

Mama in zodia Varsator

Esti semnul rebel al zodiacului si este foarte posibil sa nu simti nevoia sa urmezi traditia sau intelepciunile conventionale cand vine vorba despre rolul de parinte, preferi sa te bazezi pe instinctele tale care iti pot spune cum este cel mai bine sa iti cresti copilul.

Este important pentru mamele Varsator sa tina minte ca este bine sa nu fie intotdeauna impotriva traditiilor doar de dragul statutului de rebel.

Esti altruista si cel mai probabil va deveni o prioritate pentru tine sa iti cresti copilul cu valori sociale de responsabilitate. Probabil ca apropiatii si familia nu vor fi de acord cu modul tau neconventional, dar, indiferent de situatie, tu ai abilitatea de a modela o atitudine toleranta si copilul tau va beneficia de asta.

Pentru a-ti satisface atractia pentru neconventional, cauta locuri de joaca sau cursuri pentru copilul tau care sunt neobisnuite.

Dorinta de a fi unic

Ca parinte Varsator, incurajezi independenta si libertatea copiilor tai. S-ar putea chiar sa ai un mediu familial zapacit si neconventional. Cel putin casa ta poate fi decorata cu opere de arta originale, proiecte in desfasurare si alte obiecte de interes ale copiilor tai.

Avand in vedere ca esti adeptul depasirii limitele dincolo de ceea ce este considerat normal, nu te vei supara cand copiii tai isi vor vopsi parul in verde sau vor incerca un nou stil vestimentar total neconventional. Pentru tine, aceste forme de explorare si exprimare unice, sunt tot ceea ce inseamna a fi tanar. Dar ai, de asemenea, suficienta loialitate si stabilitate pentru a oferi o baza solida pentru familiei tale.

Pur si simplu nu esti legat de familia traditionala sau rolul de gen si esti fericit cu libertatea ta. Ai o multime de prieteni si cunostinte si iti vei invata copiii sa fie dechisi si curiosi vizavi de oamenii de diferite profesii. Le culitivi de asemenea alibitatea de a gandi progresiv si de a veni cu solutii creative la problemele lor.

Cea mai mare incercare a ta ca parinte va fi sa inveti sa fii deschis din punct de vedere emotional in fata copiilor tai.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre