Copilul in zodia Sagetator

/ / Modificat: 2012-06-11
Copilul in zodia Sagetator





 

(22 noiembrie - 20 decembrie)

Planeta guvernanta – Marte

Piatra norocoasa – Turcoaz

Floare – Narcisa

Culoare – Violet

Optimist, idealist si independent, copilul tau cauta mereu noi aventuri. Iubitor de distractie si atletic din fire, va descoperi mereu mai multe activitati si interese decat ar avea timp pentru a le realiza. Pe masura ce creste, vei observa o inteligenta peste medie si o repulsie fata de rutina si chiar disciplina. Copilul Sagetator este binecuvantat cu o atitudine increzatoare si lipsita de griji care ii va aduce o vointa de fier de-a lungul vietii.

Optimist, sociabil si multumit, copilul Sagetator este un adevarat explorator. Aseaza copilul intr-un premergator sau carut si va merge absolut oriunde cu tine cu mare placere. Petrece multi timp facand plimbari cu copilul Sagetator chiar daca sunt prin fara blocului sau doar pana la magazinul din colt.

Are foarte mare nevoie de miscare pentru sanatatea sa emotionala si fizica. Isi va reveni foarte usor din micile esecuri, dar de asemenea, se va plictisi foarte usor si va avea nevoie mereu de jucarii noi.

Pentru a-i mentine atentia, citeste-i o multime de povesti despre taramuri indepartate si aventuri fantastice.

Aventurier pana in adancul sufletului

Copilul Sagetator este un aventurier innascut. Pentru copiii Sagetator, viata inseamna experienta, vor sa cuprinda lumea cu totul.

Sa nu fii surprinsa cand copilul tau Sagetator va intra in tot felul de incurcaturi chiar inainte de a merge singur. Copiilor Sagetator le place sa exploreze dincolo de limitele impuse de parintii lor.

Invatarea si intelegerea sunt nevoile principale ale copilului Sagetator, iar ca parinte il poti ajuta facandu-i viata cat mai amuzanta si stimulanta. Vacantele in familie vor fi preferatele lui, la fel ca si aventurile in aer liber si jocurile care sa il stimuleze.

Copilul Sagetator este un atlet innascut si va avea nevoie de sport si miscare pentru a-si consuma surplusul de energie. Lasa-l sa se inscrie la fotbal sau la inot sau faceti in mod regulat excursii la munte.

Mintea lui are, de asemenea, nevoie de stimulare, asa ca ofera-i copilului Sagetator cat mai multe carti de citit si documentare de vazut, du-l la muzee, la gradina zoologica sau la galerii de arta cat poti de des. Incearca sa ii satisfaci nevoia de libertate si angajeaza-l in discutii intinse in care sa poti asculta punctul lui de vedere referitor la diferite aspecte.

Copiii Sagetator tind sa fie destepti, exuberanti, optimisti si sociabili, ceea ce inseamna ca vor avea un cerc larg de prieteni. Nu te astepta ca petrecerea pentru ziua lui de nastere sa fie ceva intim, restrans, pentru ca sunt prea multe persoane care vor sa fie langa el.

Mama in zodia Sagetator

Mamele Sagetator sunt iubitoare de libertate si optimiste incurabile. Esti mama care ii va spune copilului ca va avea succes in tot ceea ce va vrea sa faca si il va incuraja sa incerce.

Cu pasiunea ta de a calatori si explora, te vei asigura ca familia ta incearca mereu lucruri noi, si firea ta aventuriera te va ajuta sa gasesti modalitati creative pentru ca procesul de invarare sa fie amuzant si placut pentru copiii tai.

Cu o abilitate fantastica de a face mai multe lucruri odata, iti poti lua copilul peste tot cu tine, ceea ce iti aduce un plus in stabilirea legaturii dintre tine si copilul tau.

Tine minte insa, ca, daca micutul tau nu este la fel de extrovertit si nerabdator sa exploreze ca tine, s-ar putea sa aiba nevoie de un pic mai mult timp petrecut acasa doar cu mami si tati.

Desi entuziasmul tau este minunat, uneori, ideile tale indraznete si parerile pot parea coplesitoare pentru familia ta.

Voios si optimist

Ca parinte Sagetator incalzesti vietile copiilor tai cu optimism si umor si ii inveti din propria experienta despre bucuria explorarii lumii. Esti un aventurier pana in adancul sufletului si iti ghidezi copiii sa intampine viata cu aceeasi deschidere si curiozitate ca si tine.

Cum libertatea este una din nevoile tale principale, este foarte posibil sa fii un parinte permisiv care nu isi limiteaza copiii inutil. Recunosti importanta anumitor limite si a rutinii, dar, in general, filozofia ta se centreaza pe gasirea adevarului si a intelesului prin intermediul experientei personale. Vrei ca si copiii tai sa descopere lumea si sa traga propriile concluzii bazandu-se pe ceea ce au descoperit.

Calatoriile sunt o modalitatea excelenta de a face copiilor tai cunostinta cu obiceiuri si stiluri de vita diferite de a lor. Pentru ca ai foarte multi prieteni, acestia vor intra in contact cu copiii tai si astfel ii vei incuraja pe cei mici sa fie socliabili si deschisi.

Stii foarte bine ca educatia si experienta pot fi atinse prin modalitati variate, nu doar prin metoda traditionala a scolii si vei imparasi copiilor tai cat mai mult din cunostintele si ideile tale.

Asigura-te totusi ca dorinta ta personala de a intelege totul in ansamblu nu va duce la un comportament riguros sau dogmatic. Copiii tai vor fi cu adevarat inspirati de o persoana cu adevarat deschisa, nu de o persoana care crede ca are deja toate raspunsurile.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre