Copilul in zodia Pesti

/ / Modificat: 2014-02-13
Copilul in zodia Pesti

Afectuos, intiutiv, creativ, cu o imaginatie fara margini si sufletul unui poet, copilul tau Pesti va excela in activitatile de munca si de joaca, ce implica aceste daruri minunate. Apa si muzica linistesc spiritul si educa talentele bebelusului. Incercarile de a ocoli acest copil deosebit de intuitiv de sentimentele sau experientele neplacute sunt imposibil de realizat, asa ca incearca sa creionezi un adevar potrivit varstei lui.

Copilul Pesti te va bucura cu cel mai dulce zambet. Mereu impotriva ordinii si a rutinei, va dovedi o imaginatie debordanta.

Multi copii Pesti au chiar un prieten imaginar, traind in propria lor lume idilica, crezand in puterea magiei – s-ar putea sa fie o adevarata tragedie atunci cand vor afla ca Mos Craciun nu exista.

Copilul Pesti are un al saselea simt foarte bine dezvoltat si s-ar putea bucura mai mult de prezenta unui adult in preajma lui, decat de compania altor copii. Copiii Pesti isi pierd foarte rar cumpatul, preferand sa priveasca intotdeauna lucrurile dintr-o perspectiva favorabila, punand totul intr-o lumina cat mai buna.

Copiii Pesti tind sa evite sa ajunga in lumina reflectoarelor si de aceea este posibil sa nu-si doreasca sa conduca. E important ca tu, ca parinte, sa tii cont de acest aspect si sa nu-ti fortezi copilul sa intre intr-o astfel de pozitie. Fiind firi deloc agresive, este posibil ca acesti copiii sa devina usor victime ale intimidarii si chiar brutalitatii. Acorda mare atentie acestui aspect si invata-ti copilul din timp cum sa faca fata situatiilor de acest gen.

Visatorul

Imaginatia extrem de creativa este cea care sporeste experienta de viata a copilului Pesti, inspirand viata cu o varietate de nuante de culoare si posibilitati. S-ar putea sa il surpinzi uitandu-se pierdut la stelele de pe cer, insa in mintea lui atat de profunda au loc o multitudine de ganduri, sentimente, impresii si fragmente de intuitie unite intr-un mozaic perceptiv extrem de bogat.

Copiii Pesti sunt incredibil de afectuosi si plini de compasiune, ceea ce inseamna ca au nevoie de mai multa afectiune din partea parintilor. Bebelusul Pesti va cere sa fie tinut mereu in brate si chiar si cand va creste va avea nevoie de multe imbratisari, pupicuri si incurajari.

Copiii Pesti sunt deseori mai concentrati pe instinctele lor decat pe logica si sunt mai interesati de vise decat de viata reala. Ca parinte al unui copil Pesti, va trebui sa iti ajuti copilul sa ramana cu picioarele pe pamant, deoarece evitarea si escapadele sunt trasaturi de caracter tipice pentru Pesti.

O alta trasatura tipica de caracter este idealismul. Copilul Pesti va avea viziuni marete in ceea ce priveste cum ar trebui sa fie viata, viziuni ce vor pieri in lumina realitatii.

Avand in vedere ca micutul tau Peste este atat de sensibil din punct de vedere emotional (dar si fizic si psihic), va trebui sa ai mare grija caror persoane si experiente il expui, dar si ce anume ii dai sa manance. Sa nu fii surprins daca va aduce acasa pisicute abandonate sau alti prieteni aflati in necazuri. Capacitatea sa de a iubi si a fi de folos este enorma, si uneori devine chiar un defect.

Copilul Pesti are nevoie sa se protejeze de oamenii care ar profita de daruirea si firea lui usor naiva si aici este momentul in care tu ca parinte trebuie sa intervii si sa ii acorzi sprijinul de care are nevoie.

Mama in zodia Pesti

Mama in zodia Pesti isi va cocolosi copilul. Este genul de mama foarte sentimentala si emotiva si e in stare sa planga si ea atunci cand ii plange copilul. Aplicarea disciplinei este un lucru dificil pentru mama Pesti.

Ar putea parea ca a fi ordonat si organizat nu este tocmai o prioritate pentru tine, ca mama. Accepti destul de usor aproape orice lucru pentru care copilul tau manifesta interes, lucru benefic pentru cel mic atunci cand este in plina dezvoltare.

Calitatea principala a mamei Pesti este ca are un suflet foarte mare. Ea traieste intr-o lume doar a ei si asa ii place. Fantezia si creativitatea ii curg de-a dreptul prin vene.

Iesirile la teatru sau la balet in familie vor fi pentru tine o modalitate excelenta de a suspenda realitatea si de a-ti manifesta inocenta si curiozitatea.

Prin ochii unui copil

Ca parinte Pesti, esti foarte grijulie, plina de compasiune si foarte deschisa catre nevoile copilului tau. Inca de cand sunt bebelusi, simti intr-un mod aparte ceea ce ii deranjaza pe copiii tai si te bucuri la intensitate maxima de fiecare descoperire pe care o fac in lumea noua in care se afla.

In cateva privinte, experienta ta de viata este ca cea a unui copil. Esti mai putin legata de anumite cerinte ale "vietii reale" si ai imaginatie si creativitate la limite extreme. Vei petrece ore in sir jucandu-te alaturi de copiii tai si vei privi cu aceeasi fascinatie ca si ei minunile lumii.

Iti vei invata copiii cat de importante sunt visele, ii vei invata sa isi exploreze intuitia, sa aiba incredere in propriile perceptii ale energiei si fortei care exista dincolo de lumea care poate fi atinsa. Le vei transmite propria sensibilitatea fata de subtilitatile vietii si le vei insufla respectul pentru viata. Dar copiii sunt ageri si vor prelua tendinta ta de a evita realitatea in favoarea unei imaginatii frumoase si bogate.

Incearca sa iti infranezi energia visatoare cu bucata ferma de realitate. Va trebui sa iti inveti copiii cum sa se descurce cu responsabilitatile vietii, precum urmarea unui program de teme, rezolvarea la timp a responsabilitatilor si pastrarea unei traditii de a lua masa in familie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Zodii copii Cadouri copii pasti zodie Alimente copii zodie

Articole recomandate

Citeste si despre