Copilul in zodia Fecioara

/ / Modificat: 2012-10-16
Copilul in zodia Fecioara

(23 august - 21 septembrie)

  • Planeta guvernanta: Mercur
  • Piatra norocoasa: Safir 
  • Floare: Crin
  • Culoare: Violet

Pastreaza-ti la indemana pantofii de alergat pentru ca acest copil va fi in continua miscare, atat fizica, cat si mentala. O minte activa si un caracter curios se cupleaza cu o energie nesfarsita pentru a tine parintii in priza. Standardele personale foarte inalte, incluzand un drag pentru ordine si perfectiune, face Fecioara o timida, asa ca rolul tau este acela de a-i asigura toata dragostea.

Determinat, plin de resurse si sarguincios, copilul Fecioara este foarte nerabdator sa ia viata in piept. Incearca sa ii modelezi firea orientata catre un scop precis prin jocuri si jucarii care ii ofera un simt al implinirii.

Cel mai probabil, copilul Fecioara va fi mofturos in ceea ce priveste mancarea. Incearca sa ii dezvolti simtul gustului oferindu-i o gama cat mai variata de mancaruri sanatoase cand vine ora mesei. 

Fecioarelor nu le place dezordinea, asa ca va trebui sa ii mentii permenent in ordine camera si locul de joaca. Alunga-i starea de agitatie schimbandu-i cat mai repede scutecul murdar si asigura-te ca ai la indemana mereu hainute curate cu care sa il schimbi imediat ce s-a murdarit.

Copilul Fecioara, un perfectionist

Practic si foarte constiincios cand vine vorba de detalii – doua dintre trasaturile de caracter ale copilului Feciora, trasaturi ce se vor manifesta de la o varsta frageda. Vei descoperi ca isi organizaeza jucariile sau isi strage banii de buzunar pentru a-si cumpara un obiect care nu este prea dorit de ceilalti copii de varsta lui.

Copilul Fecioara isi ofera sprijinul in mod natural. Apeciaza ordinea si in general vrea sa isi ajute familia. Aceasta este o trasatura de personalitate care trebuie laudata si dezvoltata.

Ca parinte al unui copil Fecioara, trebuie sa temperezi asteptarile copilului la perfectiune, transmitadu-i mesajul ca toate au o limita. Ajuta-l sa-si imbunatateasca increderea in sine atat cat poti, deoarece copilul Fecioara are tendinta de a fi foarte modest si de a se autodeprecia.

Ajuta-ti copilul sa se relaxeze si sa se bucure de micile placeri ale vietii, iesind la o plimbare in parc sau  mergand la inot. Mesele echilibrate, un o rutina de somn si un program general bine stabilit sunt foarte importante pentru copilul Fecioara, care are tendinta de a fi irascibil, anxios. Orice promite relaxare il va ajuta pe copil sa ramana calm si concentrat.

Mama in zodia Fecioara

Mamele Fecioara au o deosebita grija fata de copiii lor: au mare grija sa fie foarte bine imbracati, foarte bine hraniti, sa aiba un program de baita si somn foarte bine stabilit. Fecioarele cauta sa atinga perfectiunea in tot ceea ce fac, iar rolul de mama nu face exceptie. Acesta este un dar deosebit pentru copilul tau deoarece inca de la o varsta frageda, el stie ca se poate baza oricand pe mama si pe ajutorul ei.

Dezavantajele acestei cautari constante a perfectiunii este ca mamele Fecioara, fiind atat de meticuloase, uita sa isi opreasca timp pentru ele si sa se relaxeze. Tineti minte: intotdeauna vor fi treburi de facut insa uneori, este bine ca acestea sa fie amanate pentru a putea petrece mai mult timp cu copilul. Nu trebuie sa fii atat de exigenta cu tine insati.

Ca parinte Fecioara, esti sensibil dar ai standarde inalte si pui accentul pe perfectiune. Iti place sa iti inveti copiii despre responsabilitate, cum sa aiba grija de lucurile lor si cum sa duca o viata activa si sanatoasa.

Cateodata poti parea critica dar, desi copiii tai unoeri nu realizeaza, tu nu vrei decat ca ei sa fie cat mai sanatosi si inteligenti. Totusi, trebuie ca din cand in cand sa iti reamintesti ca desi uneori rezultatele scad sub asteptarile tale, copiii isi dau toata silinta sa nu te dezamageasca.  

Esti o persoana practica, stabila si de mare ajutor, deci le poti oferi copiilor tai o baza solida in viata, atat pe plan emotional, cat si financiar. Uneori ai tendinta de a fi prea economicos, insa faci toate astea ca sa le poti oferi copiilor tai tot ce isi doresc.

Copiii tai vor intelege ca vrei ca ei sa aiba tot ce este mai bun. Nu uita insa sa fii la fel de generoasa si cand vine vorba de laude si afectiune, pentru ca acestea nu costa nimic, dar vor aduce bucurie copiilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Zodii copii

Articole recomandate

Citeste si despre