Salteaua cu iarba de mare pentru bebelusi

/ / Modificat: 2010-11-15
Salteaua cu iarba de mare pentru bebelusi





Iarba de mare este folosita in compozitia saltelelor pentru bebelusi deoarece contine iod, substanta care asigura o protectie naturala impotriva alergiilor, astmului si problemelor respiratorii.

In incercarea de a folosi cat mai multe ingrediente naturale, producatorii de saltele au considerat importante proprietatile ierbii de mare, planta care se gaseste din abundenta in marile si pe coastele grecesti.

Iarba de mare este folosita in saltele sub forma de straturi subtiri.


 

Parerile mamicilor

Unele mamici sunt multumite, altele nu. Unele mamici spun ca ar avea un miros specific, neplacut, dar care se duce in timp.  Alte mamici sunt de parere ca salteaua din iarba de mare e cea mai sanatoasa, ca nu aduna acarieni, ca nu e alergenica si se muleaza perfect dupa corpul micutului.



O parte din ele au avut experienta de a fi nevoite sa aeriseasca periodic si sa niveleze saltelele cu iarba de mare cat de des posibil, pentru a nu avea cocoloase care ar face bebelusul sa planga si care i-ar pune in pericol sanatatea si chiar viata.

 

Alternative la salteaua cu iarba de mare

Pentru bebelusi se folosesc saltele cat mai ferme si mai tari, pentru a scadea incidenta cazurilor de asfixiere. Salteaua de pat cea mai indicata pentru nou-nascuti este cea umpluta cu fibra naturala de cocos (necesita intoarcerea de pe o parte pe alta saptamanal).

Parul de cal, datorita proprietatilor sale de a regla umiditatea, ofera un mediu uscat si este folosit in compozitia saltelelor. Multe persoane care sufera de reumatism folosesc astfel de saltele, pentru a reduce durerile de oase din timpul somnului. Daca bebelusului tau ii e rece la spate, ai in vedere varianta achizitionarii unei saltele care sa contina asa ceva.

Parul provine din coama si din coada, iar dupa sterilizare este procesat in straturi subtiri pe care se pulverizeaza ulterior cauciuc natural, pentru a le conferi o elasticitate sporita.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Saltele nou nascuti

Articole recomandate

Citeste si despre