Salteaua cu fibra de cocos pentru bebelusi

/ / Modificat: 2017-10-01
Salteaua cu fibra de cocos pentru bebelusi

Salteaua cu fibra de cocos este ideala pentru bebelusi. Tipul de saltea pe care dorme zilnic bebelusul chiar ii influenteaza sanatatea coloanei vertebrale. Saltelele ferme cu fibra de cocos 100% naturala ajuta la combaterea durerilor de spate, ajuta la sanatatea coloanei vertebrale si la buna circulatie a sangelui, tocmai de aceea poti folosi acest tip de saltea si pentru copii mai mari, in varianta cu un strat superior de latex, care este un pic mai moale.

Pentru copii, cel mai bine este sa achizitionezi o saltea fara arcuri. Cand vrei sa alegi salteaua potrivita pentru bebelusul tau, cea mai indicata este salteaua umpluta cu fibra de cocos (necesita sa fie intoarsa de pe o parte pe alta din cand in cand).

Verifica producatorul si calitatea umpluturii saltelei. Cele de foarte buna calitate nu sunt deloc ieftine, iar fibra naturala de cocos este mai ferma, reduce riscul de alergii si are o viata mai lunga, este capabila sa reziste putrefactiei, descompunerii si deformarii.

Cum este salteaua din fibra de cocos?

Fibra este tratata cu solutii ecologice speciale, care ajuta la prevenirea aparitiei insectelor de orice tip in salteaua bebelusului tau. O saltea normala cu fibra de cocos ar trebui sa fie hipoalergenica, foarte ferma, din polieter, cu un strat de ventilare, acoperit cu latex, care sa retina caldura, pentru a fi confortabila, cu umiditatea si temperatura normala, usor de spalat, estetica.

Stratul interior al saltelelor de acest tip este compus dintr-un strat gros de fibra de cocos acoperit in latex, cu trei centimetri de poliuretan (pentru fermitate) pe fiecare parte, ceea ce creste nivelul de confort. Materialul cu care sunt acoperite are un fermoar intr-o parte si are un strat de aerisire ce regleaza temperatura, cu polistiren si bumbac.

Latexul natural este facut din seringa si cauciuc sintetic, derivat de obicei din seringa latex prin vulcanizare, in cadrul caruia apare suprafata poroasa. Datorita structurii microcelulare asemamanatoare cu fagurii, cauciucul sintetic are o durata medie de viata de peste 10 ani.

Alte tipuri de saltele pentru bebelusi

Daca totusi nu iti permiti o astfel de saltea, alege una umpluta cu spuma poliuretanica, dar cu izolator si husa de bumbac. In cazul in care doresti o saltea clasica, cea cu suport compact de arcuri este mai ieftina, insa mai putin indicata pentru copii, deoarece nu face bine coloanei vertebrale. Cauta una cu straturi de fibra de cocos adaugate pe ambele fete.

Saltelele ortopedice sunt acelea care sunt menite sa previna sau sa trateze proleme ale oaselor si trebuie sa aiba arcurile distribuite in acelasi mod pe toata suprafata saltelei. Si fibra de cocos este folosita pentru acest tip de saltele, tocmai deoarece constituie o umplutura foarte dura si este buna pentru somnul nou-nascutului. Pentru a gasi o saltea ortopedica de calitate, cel mai bine cauta intr-un magazin de specialitate care iti poate oferi si un act de garantie.

Saltelele anatomice nu sunt acelasi lucru cu cele ortopedice, pentru ca presupun mularea dupa forma corpului uman, insa nu sunt recomandate bebelusilor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Saltele nou nascuti Somn bebelus Somn linistit

Articole recomandate

Citeste si despre