Dormitul cu bebelusul in pat . Reguli de siguranta

/ / Modificat: 2009-08-31
Dormitul cu bebelusul in pat . Reguli de siguranta





 

Multi parinti sunt adepti ai dormitului in pat cu bebelusul, insa ei trebuie sa tina neaparat cont si de cateva reguli de siguranta, pentru a preveni accidentele. Unii specialisti sunt de parere ca dormitul in acelasi pat cu bebelusul se poate face in siguranta deoarece corpurile noastre sunt create in asa fel incat sa poata sta in imediata apropiere de bebelus atat in timpul zilei cat si in timpul noptii, cel putin pentru primele lui sase luni de viata.

Dormitul impreuna cu copilul tau este in regula doar daca tu sau partenerul tau nu sunteti fumatori, pentru ca acest lucru creste riscul mortii subite la bebelusi. Puteti dormi in acelasi pat cu bebelusul daca nu consumati bauturi alcoolice si nu luati droguri, nu sunteti supraponderali si nu sunteti extrem de obositi. Toti acesti factori pot duce la accidente de tipul sufocarii bebelusului daca va rostogoliti din greseala peste el.

Depinde de tine unde doarme bebelusul si daca vrei sa dormi in acelasi pat cu bebelusul tau sau nu. Daca ai luat totusi decizia de a dormi in acelasi pat, trebui sa urmezi cateva reguli de siguranta.

 Reguli de siguranta pentru dormitul cu bebelusul

• Nu ii da bebelusului tau o perna. Bebelusii nu au nevoie sa doarma cu capul pe perna, plus ca aceasta i-ar putea sufoca daca ajunge peste capul lor.

• Asigura-te ca respiratia nu ii este perturbata de un colt de cearceaf sau de patura.

• Nu dormi pe paturi umplute cu apa sau paturi care nu au o saltea ferma.

• Foloseste cearceafuri care se prind fix pe saltea.

Eventual cumpara din cele cu margine elastica, care nu aluneca.

• Asigura-te ca tablia si laterala patului sunt fixate drept de perete si nu ramane loc unde bebelusul s-ar putea rostogili sau intepeni.

• Pune-l pe bebelus sa doarma pe spate.

Mai multe fundatii de cercetare a mortii subite la bebelusi recomanda ca bebelusul sa doarma langa tine, mai de graba de cat cu tine, pentru primele sase luni din viata. In acest fel el poate dormi in propriul sau patut dar este in acelasi timp si sub supravegherea ta.

Poti folosi in acest scop un patut de bebelus de tipul celor care se ataseaza la patul tau. Acesta este un patut care poate fi adaptat sa se lipeasca de patul tau prin dezlipirea uneia dintre laturi. In acest fel puteti dormi impreuna dar in siguranta. Sau poti pune patutul bebelusului chiar langa al tau.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Adormire bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre