Cele 6 trucuri care il vor face pe copil sa adoarma rapid

/ / Modificat: 2019-08-28
Cele 6 trucuri care il vor face pe copil sa adoarma rapid

Somnul de noapte al copilului este o provocare pentru multi parinti si se poate dovedi foarte dificil in special in primele saptamani de viata ale celui mic.

Obiceiurile de somn ale bebelusilor se regleaza in functie de rutina familiei, insa micutii se trezesc chiar si de patru-cinci ori pe noapte.

Cel mai important este sa stabilim o rutina sanatoasa la culcare chiar de la inceput pentru a evita problemele pe termen lung.

Somnul este un proces in evolutie care are nevoie de sistemul nervos pentru a se maturiza. Acesta este vital pentru dezvoltarea fizica, neurologica si emotionala adecvate a copiilor. Nou-nascutii se trezesc cam la fiecare 3 ore, in special pentru a fi hraniti.

Un somn bun al bebelusilor asigura odihna parintilor, deosebit de importanta. Iata cum iti ajuti copilul sa doarma peste noapte.

1. Da-i sa manance inainte de a-l pune la culcare

Inainte de a merge la culcare, vezi daca copilul n-ar vrea sa manance. Il poti pune la san pentru a te asigura ca foamea nu ii intrerupe somnul. E posibil ca cel mic sa adoarma la san sau atunci cand il vei pune in pat sa para mai treaz si mai activ. Nu-ti face griji. Va adormi rapid si va dormi mult mai mult.

2. Fa sa i se para amuzant

Nu e nimic ciudat in faptul ca cei mici opun rezistenta la somn. Insa daca stabilesti o rutina incarcata de elemente distractive il vei ajuta sa se obisnuiasca sa mearga la culcare la aceeasi ora in fiecare zi. Citeste-i o poveste sau jucati-va un ultim joc cateva minute. Fii perseverent. Doar asa vei reusi sa ii insufli aceste obiceiuri bune.

3. Pune-l la culcare devreme

Sa nu crezi ca daca il pui devreme la culcare asta inseamna ca se va trezi foarte devreme dimineata. Este dovedit faptul ca daca pui copilul la somn in jurul orei 20.00, acesta se va trezi mai rar si va dormi la mult. In plus, un copil care se obisnuieste de mic sa adoarma devreme nu va intampina dificultati in a se trezi dimineata atunci cand va incepe scoala.

4. Evita supraestimularea copilului

Pentru un bebelus care abia cunoaste lumea, totul in jurul sau este nou si ii stimuleaza simturile. Prin urmare, atunci cand este timpul sa doarma, ar trebui sa eviti sa faci orice ar putea sa il distraga si sa il mentina treaz. Locul de dormit trebuie sa fie calm, placut si fara obiecte foarte colorate sau galagioase. In acest fel, sistemul sau nervos se va relaxa rapid.

5. Inveleste-l

Un alt truc pentru a-ti ajuta copilul sa doarma toata noapte este sa te asiguri ca se simte confortabil. Asta inseamna ca trebuie sa se simta protejat. De aceea va trebui sa il invelesti. Foloseste o patura moale si calduta, ca sa se simta ca in pantecele mamei. Cel mai util este sa ai un sac de dormit special pentru bebelusi, care il va impiedica sa se dezveleasca peste noapte.

6. Ajuta-l sa se relaxeze inainte de culcare

La fel ca adultii, bebelusii au nevoie de o perioada de tranzitie intre activitati si culcare. Cand duci copilul la culcare, opreste televizorul si inchide muzica si telefonul mobil. Asigura-te ca incaperea are putina lumina si o temperatura confortabila.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Somn Somn agitat bebelusi Somn bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre