Beneficiile sacului de dormit pentru bebelusi

/ / Modificat: 2013-04-17
Beneficiile sacului de dormit pentru bebelusi

Sacul de dormit pentru bebelusi este un accesoriu practic atat pentru parintii, cat si pentru cei mici. Datorita acestuia, copilul doarme mult mai linistit si in siguranta. Iti prezentam cateva dintre beneficiile acestui accesoriu.

Beneficiile sacului de dormit

Copilul este protejat impotriva frigului

Sacii de dormit pentru copii sunt proiectati special pentru a se potrivi pe corpul bebelusului tau, fiind disponibili in doua marimi: 80 cm pentru bebelusii de pana la 1 an si 110 cm pentru bebelusii de pana la 4 ani.

Unul dintre avantajele acestui produs este acela ca bebelusului tau nu ii va fi frig in timpul noptii pentru ca nu isi mai da asternuturile la o parte.

Aceasta situatie este benefica si pentru tine, deoarece nu te mai trezesti noaptea sa verifici daca copilul este acoperit sau nu.

 

Bebelusul are libertate de miscare

In sacul de dormit, mainile si capul bebelusului sunt neacoperite si lasate libere, astfel copilul se poate misca in timpul noptii.

 

Temperatura corpului bebelusului se mentine constanta

Sacii de dormit le mentin copiilor temperatura constanta a corpului, asa ca nu trebuie sa iti faci griji ca bebelusului tau ii este prea cald sau prea frig pe durata noptii.

Copilul se poate trezi si adormi din nou, fara ca tu sa te trezesti pentru a-l inveli. Este un beneficiu util atat tie, cat si copilului tau.

 

Copilul este in siguranta in timpul somnului

Riscul ca cel mic sa se sufoce in timpul somnului scade considerabil, deoarece sacul de dormit nu acopera si capul bebelusului, cum s-ar putea intampla daca folosesti paturile clasice. Cel mai important beneficiu al sacului de dormit pentru copil este ca bebelusul este in siguranta pe toata durata noptii.

Potrivit cercetatorilor, bebelusii care sunt inveliti cu paturi in timp ce dorm sunt de cinci ori mai expusi la riscuri decat cei care dorm intr-un sac de dormit.  


Bebelusul adoarme mai usor

Sacul de dormit pentru bebelus este util si cand vine vorba sa il adormi pe cel mic. Copilul se obisnuieste sa doarma in sacul de dormit si adoarme mult mai repede.

somn_bebelusi_4

El stie ca atunci cand este pus in sacul de dormit, a sosit ora de somn. La fel se intampla si cand pleci de acasa si cel mic trebuie sa doarma intr-un pat strain. Sacul de dormit este un element familiar pentru el si nu vei avea probleme atunci cand va trebui sa il adormi.

In plus, sacul de dormit este prevazut cu fermoar la spate, astfel incat sa poata fi folosit cu centura de siguranta a scaunului auto.  


Copilul doarme mai linistit

Sacul de dormit este o solutie buna si pentru a rezolva problema pe care o are majoritatea bebelusilor. Acestia se blocheaza intre gratiile patutului.

Cu ajutorul sacului de dormit, spatiul de desfasurare este limitat si copilul este in siguranta. In acest fel, somnul nu ii va fi afectat. Este recomandat ca bebelusul sa aiba cel putin 4 kilograme inainte sa poata dormi intr-un sac.  

Tu ce parere ai despre sacul de dormit pentru copil? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Somn bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre