Modificari in scaunul bebelusului

/ / Modificat: 2014-03-22
Modificari in scaunul bebelusului
Intrebare:

- Am un bebelus de 5 luni si o saptamana alimentat natural. Dupa varsta de 4 luni i-am introdus sucul de morcov, apoi cel de mar pe care le-a primit cu placere. Tranzitul intenstinal i s-a modificat putin, in sensul ca daca pana atunci avea 1-2 scaune in fiecare zi acum s-a intamplat sa treaca si cate o zi in care sa nu iasa deloc afara pentru ca urmatoarea zi sa aibe si 3 sau 4 scaune. De acum o saptamana i-am introdus marul si sub forma de pireu, de la 1-2 lingurite la cam o jumatate de mar acum, cu aceleasi urmari. Nu mi-am facut probleme pentru ca el este vesel si activ. Problema este ca dupa ce ieri a fost una din zilele fara scaun, azi dimineata am observat in scutecelul sau, pe langa materiile fecale si o dunga neagra cu aspect gelatinos. Copilul nu pare bolnav, are acelasi comportament ca si pana acum. Imi puteti spune va rog cam ce ar putea insemna acest lucru?

Raspuns:





 



In primul rand consider util ca aprecierea scaunelor sa fie facuta si de catre medicul pediatru, aceste fiind cel mai in masura sa aprecieze modificarile descrise.

Daca nu se identifica in cazul acestuia nici o prezenta bacteriana care sa indice un fapt patologic si nici prezenta unui parazit, trebuie sa aveti in vedere ca scaunele copilului se pot modifica in functie de alimentatia pe care o primeste.

Fibrele alimentare provenite de la aportul de legume cat si din unele fructe sunt mai greu digerabile si pot determina aparitia in scaun a modificarilor relatate.


De asemeni, intestinul copilului, inca imatur, necesita o perioada de timp pentru a se acomoda cu fiecare nou aliment introdus; in acest sens existand teorii care sustin ca un nou aliment nu se introduce decat dupa ce organismul copilului s-a obisnuit cu cel introdus anterior.




Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scaun bebelusi Scaunul la bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre