Fierul la sugarul de 3 luni

/ / Modificat: 2010-07-19
Fierul la sugarul de 3 luni
Intrebare:

- Fetita mea are trei luni, iar medicul i-a prescris fier, cate trei picaturi pe zi, timp de o luna. Problema e ca au mai fost si zile cand i-am dat doar o data pe zi. Ce ar trebui sa fac? Sa prelungesc perioada sau sa ramana asa?

Raspuns:





 

Cand un medic recomanda un tratament (indiferent cu ce sau pentru ce) acesta va fi urmat in dozele, frecventa si durata prescrisa de catre acesta.

De asemenea, dupa terminarea tratamentului trebuie sa va prezentati din nou la medic pentru verificarea eficientei tratamentului (daca medicul nu recomanda altfel: sa se urmeze alt tratament, sa nu se mai vina la control sau controlul sa se faca dupa un anumit timp etc.).

Preparatele de fier se pot recomanda pentru a preveni aparitia anemiei feriprive; de obicei se recomanda la prematuri, dismaturi, gemeni, sugari cu rata de crestere mare incepand de la 6-8 saptamani si la sugarii la termen cu greutate normala de la 6 luni.


De asemenea se recomanda ca tratament in cazul in care a aparut deja anemia feripriva.

In functie de scopul pentru care se recomanda, de varsta si greutatea copilului si de severitatea unei eventuale anemii, dozele, durata si modul de administrare sunt diferite.

Asadar, in acest caz, va sfatuiesc sa continuati administrarea pana la doza totala prescrisa de medic (asta numai daca puteti aprecia doza totala – adica daca flaconul de picaturi corespunde ca si cantitate cu cantitatea totala corespunzatoare pentru 30zile x 3 pic/zi) dupa care sa va adresati din nou medicului, pentru a primi noi indicatii cu privire la atitudinea de urmat in continuare.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre