Combate febra si durerile copilului tau

/ / Modificat: 2012-01-10
Combate febra si durerile copilului tau





 

Inca din primele luni de viata, un copil poate incepe sa aiba probleme care sa-l impiedice sa rada si sa se joace tot timpul: durerile de burtica, cele cauzate de aparitia dintilor sau de febra, toate sunt factori care duc la starea de discomfort a bebelusului.

 




Parerea specialistilor este aceea ca durerea este o experienta emotionala care influenteaza in bine dezvoltarea copilului, iar febra poate avea un impact foarte important asupra felului in care organismul isi dezvolta sistemul de aparare. Insa pentru ca sanatatea bebelusului sa nu fie pusa in pericol de aceste dureri, este bine ca ele sa fie stopate prin administrarea unui medicament potrivit nevoilor bebelusului.

 

Panadol Baby suspensie orala este creat pentru a putea fi administrat bebelusilor inca de la varsta de 3 luni. Acest produs reduce durerea si febra care apar in raceli, in eruptiile dentare sau dupa vaccinare, calmeaza durerile de gat, de ureche si pe cele care apar in cazul unor boli ale copilariei: oreion, rujeola.

Un alt aspect deosebit de important in momentul in care alegem sa oferim un medicament copilului este dozarea corecta a acestuia. Panadol Baby are o seringa speciala cu ajutorul careia se poate masura doza corecta in functie de greutatea si varsta copilului. Aceeasi seringa este folosita si pentru administrarea medicamentului, evitand astfel risipirea sa.

 

Fiecare flacon de Panadol Baby suspensie orala contine 24 mg de paracetamol/1 ml. Este recomandat pentru sugari de peste 3 luni si pentru copii pana la varsta de 12 ani. Nu se va administra subarilor mai mici de 3 luni fara avizul medicului.

 

Organizatia Mondiala a Sanatatii, Colegiul Regal de Pediatrie si Sanatatea Copilului din Anglia impreuna cu Colegiul Medicilor de Familie din Statele Unite recomanda paracetamolul ca fiind un analgezic si un tratament antipiretic de prima linie. Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine ca "tratamentul cel mai eficient si sigur in cazurile de febra la copii este paracetamolul 10-15 mg/kg la fiecare 6 ore".


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre