Stimularea defecatiei la sugari

/ / Modificat: 2012-01-10
Stimularea defecatiei la sugari
Intrebare:

- Avem 7 saptamani si ne hranim cu milumil 1, problema este ca bebeul nu face treaba mare fara ajutor. Asta inseamna supozitor cu glicerina. Fara el nu face. Cand il pun, dupa 5-10 minute face. Pediatrul ne-a prescris debridat si dupa 9 zile de tratament, e aceeasi situatie. E normal ca si consistenta, nu e tare, dar nu il face neajutata si sunt ingrijorata. Am incercat si cu termometrul, dar fara rezultat. Cum sa procedez?

Raspuns:





 

Este posibil ca tocmai abuzul de supozitoare sau utilizarea termometrului pentru stimularea defecatiei la sugari sa aiba ca rezultat formarea unei deprinderi nesanatoase: intestinul se obisnuieste cu aceste stimulente si se creeaza o anumita dependenta astfel incat se poate ajunge la situatia in care nu se mai elimina scaune spontane ci numai cu ajutorul stimulentului.

Trebuie sa aveti in vedere ca si la sugari ca si la adulti numarul si aspectul scaunelor variaza foarte mult de la un copil la altul dar si in functie de alimentatie.




Scaunele sugarilor
alimentati cu formule de lapte sunt mai consistente si mai reduse ca numar decat ale celor alimentati natural. Unii sugari emit un scaun la 2-3 zile.

Numai rarirea numarului de scaune, fara modificarea consistentei si fara efort de eliminare nu este constipatie propriu-zisa.

Sfatul meu este sa nu mai stimulati defecatia cu supozitoare sau termometru si sa urmati indicatiile medicului pediatru.

Daca debridatul nu ajuta si sugarul nu are scaun timp de mai multe zile consecutiv adresati-va din nou medicului; poate fi necesara schimbarea preparatului de lapte sau investigarea unor cauze organice pentru aceasta situatie.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre