Somniferele pentru sugari

Intrebare:

- Am un copil de 3 luni are 6.5 kg si as vrea sa stiu daca as putea sa-i dau somnifer. Am avut probleme cu somnul, iar doctorul mi-a dat niste pliculete preparate in farmacie(calciu carbonic si fenobarbital 0.15).

Raspuns: 

Somniferele (hipnoticele) sunt substante medicamentoase, care pe langa efectul sedativ si de inducere a somnului au si o multime de efecte adverse; de asemenea utilizate pe termen lung ele pot da dependenta.

De aceea se administreaza numai la indicatia medicului curant si numai in cazurile in care este absolut necesara administrarea acestora.

In acest caz fiind vorba de un sugar de 3 luni si in lipsa unor informatii referitor la o eventuala afectiune care sa justifice acest gest, administrarea unui somnifer mi se pare o masura extrema si nejustificata!

Este adevarat, ca unii sugari au un somn mai agitat, trezindu-se noaptea de multe ori, ceea ce poate fi foarte obositor pentru mama, insa caldura bratelor mamei, un cantec de leagan sau alimentarea la san sunt masuri simple, cu care sugarul poate fi linistit si poate readormi.Alina Pop-Began

- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Alina Pop-Began

Medic anestezie si terapie intensiva

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul