Organele genitale la sugar

/ / Modificat: 2012-01-10
Organele genitale la sugar
Intrebare:

- Baiatul meu, in varsta de 4 luni, are penisul prea mic ( lungime = 3 cm ). S-a nascut prematur la 33 saptamani, cu G = 2000g si I = 47 cm. Acum are 7000g si 63 cm. S-a dezvoltat normal si nu a avut nici o problema de sanatate, insa dimensiunile penisului lui au ramas aceleasi de la nastere. Credeti ca e o problema care are rezolvare?

Raspuns:





 

Nu inteleg cum ati ajuns la concluzia ca acest lucru reprezinta o problema la aceasta varsta.

De asemeni nu inteleg grija pentru monitorizarea dimensiunilor penisului in cazul unui copil prematur, caz in care ar fi mult mai utila monitorizarea dezvoltarii psiho-motorii corespunzatoare varstei.

Pana la pubertate, in lipsa stimulului hormonal, dimensiunile penisului masculin nu se modifica semnificativ, astfel ca grijile dumneavoastra nu sunt fondate.


Examinarea organelor genitale se realizeaza imediat postpartum (dupa nastere) de catre medicul neonatolog, examinare care urmareste atat conformatia exterioara a organelor genitale, dimensiunile acestora cat si prezenta testiculelor la nivelul scrotului.



Orice modificare suspecta ar fi fost adusa la cunostinta dumneavoastra de catre acesta.

De asemeni, pentru ca modificarile penisului sa fie observabile ar trebui ca acesta sa creasca cu aproximativ 1 cm, acest lucru ar insemna o modificare anuala de 3 cm, ceea ce ar rezulta o dimensiune la varsta de 10 ani de aproximativ 35 cm!

Alina Pop-Began

- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Afectiuni genitale bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre