Este bine sa pupi copilul pe gura? Ce cred specialistii

/ / Modificat: 2018-12-18
Este bine sa pupi copilul pe gura? Ce cred specialistii

Pentru unii parinti, a saruta copilul pe gura este un semn de afectiune, in timp ce altora li se pare un gest deplasat. David si Victoria Beckham isi pupa copiii pe gura si de fiecare data cand posteaza o astfel de fotografie pe conturile de socializare, primesc multe critici. Ce spun specialistii despre aceasta practica?

Sarutatul copiilor pe gura

Dincolo de faptul ca este corect sau gresit sa pupi un copil pe gura, este important sa iti amintesti ca atunci cand ii dai un sarut ii poti transmite o cantitate de bacterii prin saliva.

Din acest motiv, medicii recomanda ca bebelusii mai mici de trei luni sa nu fie pupati pe gura. Saliva parintilor poate fi principala sursa de transmitere a germenilor.

Exista si specilaisti care sunt de acord cu obiceiul de a saruta copilul pe gura, iar altii sunt total impotriva acestui lucru. Psihopedagogul Charlotte Reznick, profesor la Universitatea California, este unul dintre acestia.

"Daca mama il saruta pe tata pe gura si invers, ce inseamna asta? Ce inseamna pentru un copil dupa ce si-a vazut parintii sarutandu-se pe gura?", a spus Charlotte Reznick pentru "The Sun".

Potrivit specialistului, pupatul copiilor pe gura poate fi confuz si daunator, poate provoca si probleme daca decid sa faca acelasi lucru si cu alti copii.

De asemenea, ea a declarat ca micutii pot asocia sarutul cu activitati sexuale sau romantice intre parinti si apoi se intreaba de ce acestia se poarta la fel si cu ei.

Nu toti specialistii impartasesc aceeasi parere

"Sa pupi un baietel pe buze nu este ceva confuz pentru el. Este ca si cum ai spune ca alaptatul este ceva confuz. Unii oameni ar putea avea probleme cu acest lucru, dar nu este mai sexual decat sa faci masaj unui copil pe spate", a declarat psihologul Sally-Anne McCormack, in "The Sun".

Pentru dr. Fiona Martin, de la Centrul pentru Psihologia Copilului din Sydney, este, de asemenea, un fel de dragoste sanatoasa. Ea subliniaza ca nu exista studii care sa ateste ca pupatul copiilor pe gura are un efect negativ asupra lor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre