Culoarea scaunului la sugari

/ / Modificat: 2016-11-25
Culoarea scaunului la sugari
Intrebare:

- Copilul meu are 7 saptamini, il alaptez cu lapte praf similac advance, de 3 zile si scaunul lui este verde ? e normal? De cateva zile ii dau ceai. Se poate sa fie de la ceai ? Sau este ceva intestinal?

Raspuns:

Culoarea, la fel ca si consistenta si numarul scaunelor la copii ca si la adulti, variaza de la un copil la altul, de la o zi la alta si in functie de alimentatie.

In timp ce sugarii alimentati exclusiv la san (care nu primesc decat lapte de mama, fara ceai) au de obicei scaune de culoare galben-aurii, semilichide, pastoase, cei alimentati artificial au scaune de consistenta mai crescuta, culoarea variind de la galben deschis pana maroniu-verzui sau brun stralucitor.

Doar modificarea culorii scaunului nu constituie un motiv de ingrijorare, putand fi data intr-adevar de introducerea ceaiului.

Daca insa apar alte modificari ale aspectului scaunului cum ar fi prezenta de mucus, puroi sau sange in scaun, daca apar simptome sau semne ale unor afectiuni (febra, diaree, varsaturi, eruptii cutanate, icter etc.) sau daca nu creste bine in greutate, se impune un consult la medicul pediatru.

Alina Pop-Began
Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scaun bebelusi Scaune nou nascuti Scaunul la bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre