Constipatia

Intrebare:

- Copilul meu are 2 luni si 8 zile. Il hranesc artificial,cu lapte praf NANE. Are probleme cu constipatia. Ce ma sfatuiti sa-i dau? Este prea devreme sa-i bag un suc de fructe, si daca nu este, ce suc imi recomandati? Am inteles ca supozitoarele cu glicerina dau dependenta, iar metoda folosita de mine(il ajut cu termometrul) nu este tocmai buna.

Raspuns:

Puteti schimba formula folosita sau puteti incerca sa-i dati laptele mai diluat. De multe ori simpla hidratare mai buna rezolva problema constipatiei.

In acest caz particular puteti incepe diversificarea; motivul principal pentru care de obicei diversificarea se recomanda la varste un pic mai mari este tocmai riscul de aparitie al diareei daca se incepe mai devreme de 3 luni.

Nu acesta este cazul copilului dv. Primele sucuri recomandate sunt sucul de morcovi si sucul de mere (introduse pe rand, in aceasta ordine). Glicerina nu da dependenta, dar nici nu rezolva fondul problemei: este doar un tratament simptomatic, cu rezultate de moment.Sanatate va doreste,

dr. Mihnea DRAGOMIRspecialist in medicina familiei

www.doctordragomir.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Constipatia Constipatia la bebelusi

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul