Calmarea tusei la sugar

/ / Modificat: 2013-03-18
Calmarea tusei la sugar

art_tusea_copii_Tusea este o afectiune frecventa la sugari. Aceasta este simptomul multor infectii ale sistemului respirator superior, la care bebelusii sunt predispusi adesea. Exista mai multe metode de a calma tusea sugarilor fara a fi nevoita sa mergi la medic, dar daca micutul tau are pana in 3 luni, trebuie dus imediat la medic.

Mentine un nivel optim de umezeala in camera!

Aerul uscat dintr-o camera are efecte negative asupra tusei sugarilor. Face ca gatul sa fie uscat si infunda nasul (mucusul se intareste). Aerul din camera trebuie sa fie cat mai umed pentru a putea decongestiona caile respiratorii si a umezi gatul.

Poti folosi in acest scop un umidificator de camera, iar daca nu ai, poti sa apelezi la baia de aburi (dai drumul la apa fierbinte si inchizi usa la baie). Daca mai ai si cateva picaturi de ulei de eucalipt pe care sa le pui in apa, atunci micutul se va linisti si va putea repira mai bine.

Da-i putina miere!

Mierea are efect calmant asupra tusei. Ea poate fi data copilului simpla, cu lingurita, sau pusa in ceaiuri. Insa atentie, copiii sub 1 an nu au voie sa consume miere, din cauza riscului de botulism infantil.

Da-i sa bea cat mai multe lichide!

Daca sugarul are peste 6 luni poti incepe sa ii dai si apa, pe langa lapte, chiar daca alaptezi sau nu. Daca nu are aceasta varsta si ii dai sa suga la san, sfatul specialistilor este sa cresti numarul de alaptari pe zi. Hidratarea ajuta la calmarea tusei prin fluidizarea mucusului cervical si ajuta la emolierea gatului.

masajMaseaza-i pieptul!

Masajul pieptului bebelusului ajuta la eliminarea flegmei care determina tusea. Sugarii nu au capacitatea de a expectora mucusul asa cum o fac adultii, pentru ca nu au putere sa tuseasca destul de tare pentru a-l elimina. Masajuleste de folos in acest sens!

Poti aplica si uleiuri esentiale sau de masline pentru a masa pielea copilului. Daca aduci ulei de eucalipt, acesta se evapora si ajunge la caile nazale ale copilului ajutandu-l sa respire mai bine si calmand tusea.

Creeaza-i conditii pentru odihna!

Odihna este importanta pentru calmarea si vindecarea rapida a copilului. Avand in vedere ca si asa tusea nu-i da pace micutului tau sa se odihneasca nu trebuie sa mai existe si alte impedimente. De aceea este important sa te asiguri ca are conditii optime in camera. Trebuie sa fie liniste, o temperatura adecvata, umiditate etc.

Da-i sa bea ceaiuri!

Bebelusul are nevoie de cat mai multe fluide pentru a emolia gatul si a ajuta la expectorarea mucusului. Te poti folosi de ceaiuri. Unul dintre cele mai utile ceaiuri este cel de cimbru, in care poti adauga putina miere (daca micutul tau are peste 1 an).

Un alt ceai eficient in calmarea tusei la bebelusi este cel de lemn dulce. Acesta are si proprietati antibacteriene si ajuta sistemul imunitar la lupta impotriva bacteriei care a cauzat tusea. Ajuta la calmarea iritatiei gatului si a tractului respirator superior. Este important ca micutul sa il bea cat mai caldut, insa ai grija sa nu friga.

Cel mai indicat este sa ceri sfatul medicului cu privire la ce ceaiuri sunt indicate pentru bebelusul tau si daca are varsta necesara pentru a le bea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Calmare tuse bebelusi Tuse bebelusi Infectii respiratorii copii Hidratare bebelusi Masaj bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre