5 sfaturi pentru sanatatea copiilor de la Dr. Oz

/ / Modificat: 2012-05-14
5 sfaturi pentru sanatatea copiilor de la Dr. Oz

Pretioasele sfaturi pentru sanatatea de fier a copiilor nu vor fi niciodata de prisos pentru mamici, mai ales daca ele reusesc sa aduca in prim-plan solutii pertinente si inovatoare. Medicul chirurg Mehmet Oz, cunoscut in mass media internationala sub pseudonimul de Dr. Oz, are propriul sau set de recomandari pentru parinti si piticii lor aflati in plina dezvoltare.

Baza unei existente indelungate si fericite se formeaza in copilarie, de aceea viitorul micutului tau depinde in mare masura de grija si obiceiurile pe care i le imprimi in rutina cotidiana. Dr. Oz militeaza pentru corectarea conduitelor gresite si recomanda parintilor sa reflecteze asupra unor sfaturi pe care el a ajuns sa le formuleze pe baza experientei sale ca specialist, dar si ca tata a 4 copii.

Maniera atractiva in care Dr. Oz isi cucereste publicul si pacientii in urma fiecarui discurs se reflecta si in cele 5 indemnuri formulate in mod inedit si adresate parintilor care vor copii sanatosi si fericiti.

Jocul cu mancarea

In general, lucrurile interzise sunt foarte atragatoare, de aceea restrictiile de tot soiul au prea putine sanse de a-ti tine copilul departe de tentantii. Atunci cand il coplesesti cu "nu-uri" cand vine vorba despre fast-food, dulciuri si alte alegeri nesatoase, micutul tau va fi cu atat mai tentat sa le incerce.

In schimb, o adresare cat mai pozitiva il atrage in formarea unor obiceiuri alimentare corecte, fara sa considere ca depune un efort in acest sens. Asigura-i un meniu variat si atractiv, format din multe fructe colorate si legume diversificate. Ofera-i sansa de a-si alege preferintele si renunta definitiv la constrangeri, solicita-i parerea si incurajeaza-i pornirile bune.

Grasimea, aliatul cresterii sanatoase

Imediat ce unele persoane aud cuvantul "grasime", ii atribuie din start conotatii negative. In realitate, creierul omenesc este constituit in proportie de 60% din aceasta substanta, un adevarat aliat al cresterii sanatoase.

Secretul este sa iti obisnuiesti copilul cu grasimi bune, precum acizii grasi Omega-3, care sprijina dezvoltarea neurologica si functionala a creierului. Nucile si somonul sunt surse minunate de Omega-3, pe cand produsele de fast-food sunt bombe de colesterol rau, alaturi de cartofii prajiti si alte preparate de acest gen.

Imitatia, reperul unei vieti sanatoase

Imitatia este cel mai important mod prin care copilul invata sa interactioneze cu mediul inconjurator, astfel ca il poti privi ca pe o oglinda pregatita sa absoarba toate gesturile, obisnuintele si convingerile tale. Transforma tendinta micutului tau de a te copia in tot ceea ce faci intr-un reper pentru o viata sanatoasa si ofera-i un exemplu demn de urmat.

Daca duci o viata sedentara si consumi alimente care nu iti flateaza nici corpul, nici sanatatea, sa nu ai pretentia ca cel mic sa procedeze altfel. Opteaza pentru meniuri cu adevarat nutritive si abandoneaza televizorul in favoarea miscarii in aer liber.

Odihna, mai importanta decat temele

Foarte multi parinti ajung in situatia in care la ora 22.00 seara, inca se straduiesc sa incheie temele cu copiii pentru scoala. Dezorganizarea care conduce la circumstanta in cauza nu afecteaza doar calitatea invatarii, ci si cantitatea de odihna de care un copil are nevoie intre 3 si 12 ani (10-11 ore de somn pe noapte).

Copiii care nu dorm suficient sunt mai slabi la invatatura, hiperactivi, agresivi si prezinta tulburari de comportament recurente. Temele si alte preocupari pot fi recuperate cu alta ocazie, pe cand somnul necesar cresterii, niciodata.

Iubirea inseamna atentie

Atunci cand copilul tau discuta cu tine, ofera-i toata atentia ta. Indiferent cat de mult il iubesti, el se va simti prea putin important pentru tine daca esti mereu preocupata de alte lucruri si pari distrasa in momentele in care el ti se adreseaza. In consecinta, va imita acelasi stil pe masura ce creste si te vei lovi tu insati de ignorarea lui, cand vei dori sa fie ochi si urechi doar pentru tine.

Concentreaza-te pe mesajele pe care ti le transmite, raspunde-i prompt si nu il repezi niciodata, oricat de stresata si obosita ai fi. Acest obicei ii stimuleaza productia fiziologica de oxitocina, hormonul atasamentului, care ii va oferi senzatia de siguranta pe care o cauta in parinte si il va ajuta sa absoarba mai eficient informatii importante.

Acestea sunt sfaturile pentru sanatatea copiilor enuntate de Dr. Oz, care vor functiona cu siguranta si in beneficiul familiei tale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre