Pregateste-te de iarna. Cum sa il porti pe bebe in sezonul rece

/ / Modificat: 2015-12-09
Pregateste-te de iarna. Cum sa il porti pe bebe in sezonul rece

Plimbarile in aer liber alaturi de bebelusul tau nu trebuie intrerupte din cauza temperaturilor scazute. Iarna este un anotimp fermecator si nu e cazul sa-l privam pe bebe de iesiri si plimbari. Daca ne pregatim cum se cuvine inainte sa iesim afara, bebelusul va fi in totala siguranta.

Aerul curat si proaspat ii va face bine bebelusului, mai ales ca in casa iarna aerul devine foarte uscat din cauza sistemelor de incalzire. In plus, o plimbare este reconfortanta si revigoranta nu doar pentru copil, ci si pentru parinti.

Iesirile ii vor face foarte bine micutului din toate punctele de vedere, va dormi mai bine dupa plimbare, ii va deschide pofta de mancare si aerul curat ii va intari sistemul imunitar si il va cali tinandu-l departe de raceli. Il poti plimba pe copil chiar si in fiecare zi iarna, atata vreme cat il protejezi de frig.

Una dintre intrebarile pe care si le pun parintii este legata de modalitatea corecta si sigura de a scoate bebelusul la plimbare. Purtatul bebelusului la pieptul parintele cu ajutorul accesoriilor create speciale pentru asta este recomandat de specialisti in detrimentul carucioarelor. Daca-l tii pe bebe le piept el va fi protejat mai bine de frig decat daca este in carucior.

Asadar, poti alege pentru iarna intre mai multe accesorii create pentru purtatul bebelusului: pouch, sling, manduca, wrap, mei-tei sau orice alt sistem port-bebe care iti place tie.

Iata cativa factori pe care ar trebui sa-i ai in vedere cand iesi iarna cu bebe.

Chipul bebelusului trebuie sa fie mereu vizibil pentru parinte

O greseala pe care o fac multi parinti este acoperirea fetei cu fularul sau gluga, deoarece copilul nu poate respira foarte bine din cauza lor.

Cand porti copilul la pieptul tau ar trebui sa-i poti vedea in permanenta chipul si orice ai folosi pentru a-l proteja de frig ar trebui sa nu-l acopere in totalitate. Verifica in mod constant acest lucru si asigura-te ca respiratia nu-i este obstructionata.

Nu il imbraca prea gros

Parintii au tendinta de a exagera cand vine vorba despre incalzirea copilului si il imbraca foarte gros. Sistemele de purtare a bebelusului sunt mai utile iarna tocmai pentru ca se bazeaza pe schimbul de caldura dintre parinte si bebe, astfel incat nu e nevoie sa ii pui foarte multe haine pe el, pentru ca isi va lua caldura de la tine.

In plus, daca se supraincalzeste, va transpira si nu va fi confortabil pentru el. Poti verifica din cand in cand daca a transpirat sau daca are manutele reci.

Poarta o haina care sa va cuprinda pe amandoi

Cand iesiti la plimbare poarta o haina suficient de larga pentru a va proteja pe amandoi de frig. Nu trage insa fermoarul de la haine peste capul micutului pentru ca nu va putea respira bine. Exista haine concepute pentru asta in magazinele de specialitate sau poti sa folosesti haina pe care o purtai cand erai gravida.

Extra protectie pentru picioruse si maini

Pozitia in care sta copilul in aceste accesorii va face ca pantalonasii lui sa se ridice, asa ca avea nevoie de sosete inalte sau orice altfel de obiecte vestimentare care sa-i tina de cald in zona gleznelor. Nu uita de manusi, este foarte important sa nu-i fie frig la manute. Extremitatile corpului ar trebui sa primeasca o atentie deosebita deoarece in aceste zone se pierde cea mai multa caldura.

Foloseste un cover special

Pe piata exista coveruri speciale pentru a fi puse peste port-bebe in timpul iernii. Sunt calduroase si realizate din materiale care il protejeaza pe cel mic de vant si de umezeala. Protectia aceasta ii va tine de cald si in cazul ninsorilor sau a ploilor. Aceste coveruri acopera intru totul corpul micutului si este reglabila, astfel incat sa se potriveasca perfect pe bebe.

Foloseste incaltaminte anti-derapanta

Investeste intr-o pereche de ghete groase, de buna calitate, care sa nu alunece pe zapada sau gheata. Ia in considerare faptul ca bebelusul fiind atasat de tine, o cazatura va va afecta pe amandoi, asa incat trebuie sa ai incaltari anti-derapante care sa impiedice astfel de accidente.

Avantajele folosirii unui port-bebe

Sistemele pentru purtarea bebelusilor castiga din ce in ce mai mult teren in fata carucioarelor. Parintii prefera sa-si plimbe copii cu ajutorul acestor accesorii deoarece sunt mai comode si ocupa mai putin spatiu.

In plus, copilul este mai linistit la pieptul mamei decat intr-un carucior, poate dormi fara probleme, iar iarna iti poti da seama cu usurinta daca micutului ii este frig.

Atasandu-l pe bebe de corpul tau poti face drumetii si poti merge in locuri in care nu ai putea daca alegi caruciorul. Spre exemplu, intr-o excursie la munte, poti merge intr-o scurta plimbare la partie cu cel mic daca il porti intr-un marsupiu, insa cu caruciorul iti va fi mai dificil.

Cand vine vorba despre aceste accesorii, parintii ridica problema pozitiei copilului si a presiunii pe care o pune statul in marsupiu pe coloana fragila a micutului. Medicii pediatri sunt de parere ca acestea sunt sigure pentru bebelusi si nu le vor crea probleme de dezvoltare. Pozitia broscutei sau tip M, cu piciorusele la un unghi de 90 de grade este una comoda pentru copil si care nu ii va afecta coloana.

Exista pe piata si accesorii pentru purtatul bebelusului care nu il tin pe cel mic intr-o pozitie sanatoasa. Nu toate produsele de acest fel sunt neaparat si cele mai bune. Alege asadar unul care sa-l tina pe copil in pozitia broscutei, cu piciorusele ridicate si nu unul in care picioarele atarna.

Daca alegi un produs de calitate si asezi copilul in mod corect, purtatul bebelusului nu iti cauzeaza disconfort sau dureri. Opteaza pentru un port-bebe care sa distribuie in mod uniform greutatea copilului, astfel incat sa nu-ti provoace dureri de spate.

Un carucior este si el un produs indispensabil pentru plimbarile bebelusului, insa si aceste sisteme au o multime de avantaje, care nu ar trebui ignorate de parinti.

Tu cum faci plimbari cu bebe in timpul iernii? Preferi caruciorul sau un port-bebe? Scrie-ne in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Plimbare bebe iarna

Articole recomandate

Citeste si despre