Plimbarea bebelusului vara. Masuri de protectie

/ / Modificat: 2017-06-26
Plimbarea bebelusului vara. Masuri de protectie

Plimbarile bebelusului nu trebuie intrerupta chiar daca temperaturile destul de ridicate ale verii ne-au invadat teritoriul. Sezonul canicular este dificil pentru siguranta si sanatatea copilului. Din cauza temperaturilor foarte mari bebelusii sunt expusi unor probleme care ii fac sa se simta inconfortabuli si iritati. Iata ce trebuie sa stii cand iesi la plimbare cu bebelusul!

Nu iesi cu bebelusul la ore de varf!

Tine bebelusul in casa la orele in care radiatiilor ultraviolete devin periculoase, iar temperaturile insuportabile. Pe timpul verii este cel mai bine sa scoti bebelusul la plimbare devreme, in zorii diminetii, cand este racoare, iar soarele nu arde foarte tare. Mai poti sa il scoti si seara dupa orele 16:00 – 17:00, chiar 18:00 uneori, cand soarele nu mai este puternic si incepe sa se racoreasca.

Parerea mamicilor din comunitatea Copilul.ro despre siguranta copiilor in plimbarile de vara:

Ioanaszalka: eu pe ai mei ii scot dimineata de la 8 la 9.30 maxim 10 si dupa ora 18 cam 2 ore; acuma depinde si ce program de somn are fetita ta. Si eu evit aerul conditionat pentru ei. Cand e foarte cald, eu pun draperii care sa tina umbra in casa si reusesc sa pastrez cat de cat o temperatura potrivita;

Ghiocelul_rosu: eu o scot pe alexandra afara de la 8 jumate pana la 10 jumatate dimineata si seara de la 7 jumate pana la 9 jumatate;

Zonica: bebe al meu are aproape trei lunite si noi iesim dimineata cite o ora pe la zece si un pic si dupa amiaza de la 5 pana pe la 7; Ii place teribil de mult si tot timpul doarme; aerul curat este ca un somnifer pentru el. Sanatate si pupici pentru bebici.

Imbraca-l adecvat pentru vremea de afara!

Daca il imbraci in functie de temperatura de afara bebelusul se va simti confortabil si relaxat la plimbare.

Alege haine subtiri de vara, din fibre naturale (bumbac)! Acestea sunt cele mai indicate pentru zilele fierbinti de vara. In felul acesta copilul este protejat de iritatiile provocate de transpiratie, pentru ca aceasta este absorbita de bumbacel si nu irita pielea. Daca iti permiti poti sa alegi haine cu protectie solara.

Nu uita de accesoriile de protectie pentru cap si ochi: palariuta sau ochelari de soare!

Valentinamamy: Daca ies afara le dau sapca sau palarie pe cap, dar in timpul amiezii ii tin in casa. De la 18, 19 pana la 21 ii las afara.

Da copilul cu lotiune de protectie solara

Fie ca il scoti in zorii diminetii, fie ca mergi seara cu el la plimbare, pielea lui sensibila trebuie protejata de razele ultraviolete. Acesta trebuie uns cu lotiune in toate zonele expuse la soare.

Roxy29: si ai mei sunt puturosi... se trezesc dupa ora 10... daca nu este foarte cald stam putin in curte sub copac la umbra. Sunt bine cremuiti cu crema de plaja si au palariute. Dupa ora 11:30 maxim, gata..in casa. Intre timp dau drumul la aerul conditionat pe 25 de grade si se racoreste si in casa. Daca e prea cald stam in casa si gata. Acum am instalat si piscina si atunci ii mai las la balaceala. Insa ora 12 ne prinde in casa, caci radiatiile ajung la noi chiar si la umbra. Seara, iesim dupa ora 18 fara restrictii...

Hidrateaza-l bine pe toata durata plimbarii

Daca are sub 6 luni si il alaptezi, nu are nevoie de apa. Insa daca este mai mare de aceasta varsta trebuie sa ii dai constant cate putina apa. Daca nu stii cata trebuie sa ii dai pentru varsta lui, intreaba pediatrul. Acesta iti va spune daca este necesara o cantitate mai mare in zilele caniculare sau nu. Insa este important sa ai apa dupa tine!

Cauta locuri cu verdeata si umbra

Nu te plimba cu bebelusul in jurul blocului. Du-l in parcuri sau in zone cu multa verdeata, care asigura si umbra si racoare bebelusului. Aerul este mult mai curat si oxigenat in astfel de zone. In plus, copacii asigura umbra si protejeaza bebelusul de razele ultraviolete.

Mergi cu carutul la plimbare. Asigura-te ca acesta are protectie si tine umbra bebelusului. In acest fel vei evita ca acesta sa fie expus direct razelor soarelui in timpul plimbarii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Plimbare bebelus vara Protectie solara bebelusi Lotiune protectie solara Haine vara bebelusi Plimbare bebelus Hidratare bebelusi Protectie solara copii

Articole recomandate

Citeste si despre