Luam bebelusul la cumparaturi?

/ / Modificat: 2011-07-27
Luam bebelusul la cumparaturi?

Cu bebe la cumparaturi

art_2_bebelusi_masinaNu este nimic rau in a cutreiera hypermarket-urile alaturi de bebelusul tau. Cumparaturile au un rol educativ pentru copii si cu cat sunt obisnuiti mai din timp cu ele, cu atat vor fi mai pregatiti sa devina clienti fideli si descurcareti ai magazinelor cand vor creste.

Trucuri simple pentru cumparaturi linistite alaturi de bebelus

Parintii considera ca magazinele nu sunt cele mai potrivite medii pentru un nou-nascut sau pentru un bebelus de numai cateva luni. Sunt o multime de germeni care i-ar putea imbolnavi si cumparaturile s-ar putea dovedi extenuante daca bebelusul plange, este iritat sau nu sta loculului de nicio culoare.

Dar se pot face cumparaturi in liniste si cat mai confortabil daca se respecta cateva trucuri simple:

  • poti tine bebelusul in scaunul de masina (daca e detasabil), deoarece acestia au tendinta de a adormi in astfel de plimbari in timp ce tu iti faci linistita cumparaturile;
  • si cosuletul pentru nou-nascuti serveste in acelasi scop;
  • daca vrei sa ai mainile libere pentru a putea face cumparaturi, atunci cele mai indicate sunt sling-urile sau hamurile;
  • atunci cand bebelusul reuseste sa stea singur in fundulet, fara suport - pe la 6 luni - il poti pune in caruciorul special de cumparaturi care are atasat dispozitiv special pentru plimbarea bebelusului.


sling_bebeMulti parinti spun ca atunci cand copilul este foarte mic este mai usor sa faci cumparaturi decat atunci cand creste si incepe sa mearga. Ai putea crede ca este complicat sa ai grija de un nou-nascut printre rafturile magazinelor.

Este foarte posibiul sa nici nu simti ca ai un copil dupa tine la cumparaturi. Nou-nascutii si bebelusii de numai cateva luni au tendinta sa doarma foarte mult si sa se trezeasca doar pentru a fi hraniti sau schimbati. Asa ca nu un probleme foarte mari. Pe cand copilasii mai mari sunt mai neastamparati prin magazine.

Ai grija sa iei cu tine biberonul, jucariile, suzeta sau obiectul de confort al bebelusului cand mergeti la cumparaturi si nu vei avea probleme cu el.

 

Trucuri din experienta mamicilor, membre ale comunitatii Copilul.ro

Sunt multe mamici care nu stiu daca sa ia sau nu bebelusul la cumparaturi! Inspira-te din sfaturile mamicilor:


Irra: Pe Damaris am inceput s-o ducem peste tot cu noi de cand avea o luna si n-am avut probleme cu imbolnavirile. Am iesit la plimbare a 2-a zi dupa ce-am nascut.

 

Cotuca: Eu sunt de parere, ca e bine sa ii scoti in lume, ca apoi se imbolnavesc mai repede, devin mai sensibili. Si eu ies cu bebe la cumparaturi, dar in marsupiu. Noua ne place sa facem cumparaturile in familie, mergem toti 4; oricum nu prea avem cu cine sa ii lasam pe copilasi. Incercam sa mergem la cumparaturi cand e mai putina lume, ziua mergem mai rar, mai mult seara.

Irinam: si noi tot pe la o luna am iesit in magazine si nu a fost nici o problema. Cred ca fiecare dintre noi simtim deja nevoile copilului si observam imediat ce ii e bine si ce nu. Daca copilul se comporta normal... nu vad de ce nu! Multe lucruri sunt mituri, gen: sa nu scoti copilul pana la botez, sa fie imbracat mereu cat mai bine (imi e asa mila cand vad unii bebelusi pe caldurile astea infofoliti... ma gandesc ca ar trebui si parintii imbracati asa sa simta cum e). Cred ca trebuie sa fii precaut, grijuliu, dar nu exagerat! Dar...parerile sunt pareri, fiecare considera ce e bine in felul lui, si e de inteles.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cumparaturi copii Scaun masina Sling bebelusi Nou-nascuti

Articole recomandate

Citeste si despre