Kitul de calatorie al nou-nascutului

/ / Modificat: 2013-03-24
Kitul de calatorie al nou-nascutului





 

Este un cadou potrivit si apreciat nu numai de copil ci si de mama. Acesta consta intr-o trusa completa care contine toate lucrurile necesare micutului in cazul in care acesta trebuie sa calatoreasca impreuna cu parintii. Pe langa geanta care contine scutece, pudra de talc, creme, servetele umede sau hainute de schimb, nu trebuie uitate jucariile care sunt extrem de importante intr-un astfel de caz.

Scaunele speciale pentru masina, prevazute cu accesorii si jucarii, asigura siguranta si buna dispozitie a copilului pe bancheta din spate a masinii.

Kitul trebuie sa contina si celelalte obiecte necesare fiecarui nou-nascut in parte, creme speciale pentru cei cu pielea sensibila, mancare pentru cei care nu pot fi alaptati la san, medicamente cu uz pediatric (antalgice, antipiretice, antidiareice, etc).

Scaunul saltaret

Un cadou potrivit atat pentru copilul mic cat si pentru parintii acestuia este un astfel de dispozitiv special creat pentru a legana si misca continuu copilul. Scaunul, fie ca este prevazut cu roti si astfel copilul se poate deplasa prin miscarea picioarelor, fie ca este suspendat de tocul usii prin corzi elastice, fiind un bun substitut al leaganului.

Exista si modele speciale prevazute cu sisteme actionate electric, facand deplasarea copilului mult mai usoara.

Copilului ii place sa fie leganat ori de cate ori este luat in brate, o parte dintre acestia fiind extrem de nemultumiti cand nu mai au parte de aceasta atentie. Acest tip de dispozitiv tine copilul ocupat, ii ofera libertatea necesara miscarii si nu in ultimul rand este considerat de asemenea si un bun mijloc de joaca.

Perna pentru bebelus

Este un cadou care poate fii folosit de mama in momentul alaptarii copilului pentru obtinerea unei pozitii comfortabile de alaptat. Perna pentru bebelus este confectionata dintr-un material special hipoalergic, moale placut la atingere si este util atunci cand copilul incearca sa se aseze in fund sau sa se ridice in picioare.

De multe ori copilul se atasaza de acest obiect pe care in considera un surogat al mamei in lipsa acesteia si ii confera un sentiment placut de siguranta si comfort.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre